Nationaal Schoolontbijt

Naar Jeugdfonds Cultuur Arnhem pagina

Arnhem | 3 juni 2017

Nationaal schoolontbijt met burgemeester Marcouch

Vanmorgen heeft groep 6a van basisschool De Werf ontbeten met burgemeester Ahmed Marcouch. Het ontbijt vond plaats in de Schepenzaal van het Duivelshuis in Arnhem, waar ook het kantoor van de burgemeester is.

De kinderen werden om 9:00 uur verwelkomd in een prachtig zaal met een gedekte tafel vol broodjes, kannen melk, jus d’orange en een bakjes yoghurt met cruesli. Op tafel lagen ook ballonnen, stickers, tattoos en infoboekjes van het Jeugdcultuurfonds.

De burgemeester heeft een vol uur gepraat met de kinderen over het belang van ontbijten en alle vragen beantwoord die de kinderen hadden voorbereid. Waarom hij burgemeester wilde worden, welke opleiding je daarvoor nodig hebt en wat hij het leukst vond aan burgemeester zijn.

Ahmed Marcouch vertelde over opgroeien in Marokko, de eerste 10 jaar van zijn leven en hoe hij daar ontbeet. Ook vertelde de burgemeester dat hij politieman is geweest en graag iets voor mensen doet en wil betekenen. Hij benadrukte het belang van het goed beheersen van de Nederlandse taal, dus: ga vooral veel naar de bibliotheek gaan en lees adviseerde hij de kinderen. Ook het belang van cultuur;  musea bezoeken, een muziekinstrument bespelen en sporten werd aangehaald. Er zitten veel kinderen op muziekles in groep 6, daar word je blij van. Zo voed je je geest en dat is zeker zo belangrijk als goed ontbijten! Aldus de burgemeester.

Het feestelijk ontbijt werd bijgewoond door de pers van de Gelderlander en afgesloten met een groepsfoto.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.