nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Amsterdam pagina

Amsterdam | 3 december 2019

Nadia Cairo | Intermediair van het jaar

“Zelfs in privésfeer zal ik altijd helpen”

Nadia Cairo is al 28 jaar actief als ouder- en kind adviseur in stadsdeel Zuidoost. Als ondersteunende schakel voor ouders en kinderen die op allerlei gebieden vastlopen is zij in dienst van de Gemeente Amsterdam. Al bijna 10 jaar doet zij tussen de twintig en vijftig aanvragen per jaar voor het Jeugdfonds Sport Amsterdam. Mede dankzij dit fantastische aantal is Nadia uitgeroepen tot intermediair van het jaar.

Nadia straalt energie en positiviteit uit. Dit komt naar eigen zeggen vooral door het sociale aspect. “Mijn drijfveer om dit werk te blijven doen is dat ik een sociaal mens ben en het belangrijk vind om mensen te helpen. Zelfs in privésfeer zal ik altijd helpen.”

Tijdens haar werk komt Nadia natuurlijk ook lastige dingen tegen. Dit komt vaak doordat zaken omtrent armoede voor sommige mensen lastig zijn om over te praten. ”Wanneer ik de weerstand voel van mensen die niet open staan voor hulp is het voor mij lastig werken.” Nadia ziet dat zij een belangrijk aandeel heeft in dit proces maar ziet ook dat ze geen invloed heeft op wat mensen vervolgens met haar hulp doen. “Mijn stukje is tijdelijk, mensen moeten daarna op eigen kracht verder.”

Het Jeugdfonds Sport krijgt al jaren veel aanvragen via Nadia binnen en zij is dus een zeer belangrijke schakel voor het JFSA te noemen. Nadia vindt het zelf vooral belangrijk dat kinderen die niet van de gebruikelijke voorzieningen gebruik kunnen maken ook kunnen sporten. “Ik zie hoeveel het voor een kind betekent om lid te zijn van een sportclub.”Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.