nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant pagina

Brabant | 18 december 2023

Mooie donatie van voetbalvereniging RKDVC

In de donkere dagen voor kerst ontvingen wij een mooie donatie van de Drunense voetbalvereniging RKDVC. Hun eerste Kerstveiling bracht € 23.680 euro op, waarvan zij € 3.680 schonken aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant. Op de veilingavond zelf, vrijdag 15 december, was de stand € 2.680 (zie foto), een dag later is er nog een kavel verkocht voor een bedrag van € 1.000 dat ook aan het Jeugdfonds is gedoneerd.

Een ballonvaart, potten appelmoes, een padelracket, ingelijste shirts van onder andere PSV en Ronald Koeman, een bierproeverij, concertkaarten of een live optreden van zanger Geert van Delft. Veilingmeester Jaap Meiland – die bij het eerste kavel hulp kreeg van Jeugdburgemeester Kick Kiefmeijer – heeft een gevarieerd aanbod van ruim 150 kavels geveild.

Initiatiefnemer Timo Vogels: “We zijn ontzettend trots op het behaalde resultaat. We hebben de afgelopen maanden met een brede commissie ontzettend hard gewerkt aan het binnenhalen van kavels en het realiseren van een volle kantine. Dat dit het resultaat ervan is, hadden we van tevoren niet durven dromen.” Teamgenoot Sander Rodenburg vormde vanaf het begin een duo met Timo: “We hebben de afgelopen maanden dagelijks contact gehad. De kracht van onze vereniging heeft zich andermaal bewezen. Overal kwamen handjes, goede ideeën en kavels vandaan. Van vrijwilligers tot sponsoren en van leden tot commissieleden. Een fantastisch traject.”

Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur voetballen bij RKDVC momenteel ongeveer 25 kinderen, van wie de ouders helaas geen contributie kunnen betalen. Met de opbrengst kan het Jeugdfonds zo’n vijftien extra kinderen in de gemeente Heusden laten genieten van de positieve impact van sport.

Foto’s: Sluipschutter MediaLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.