nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 7 november 2022

Midnight Walk in Dokkum levert 10.000,- op

Vrijdagavond 28 oktober liepen 2.500 wandelaars de eerste editie van de Midnight Walk Dokkum, georganiseerd door Rotary Dokkum. Er werd in groepen van 400 lopers gestart en de eerste deelnemers vertrokken om 19.00 uur nadat de kinderburgemeester Ilse Leffring het startschot had gegeven. De wandeling heeft maar liefst €25.000 opgebracht voor drie goede doelen, waarvoor €10.000 euro voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân.

De Midnight Walk Dokkum was een tocht vol entertainment waar 28 attracties als muziek, dans en demonstraties onderweg de boel opvrolijkten. Soms liep de route dwars door verschillende bedrijven en instellingen, zoals Museum Dokkum, Hiatus en Bouwgroep Dijkstra Draisma. Kortom, het was een tocht vol cultuur, historie en bezienswaardigheden.

De start en finish van de 7,5 km lange tocht was op industrieterrein Hogedijken in Dokkum en het was prachtig wandelweer.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân bedankt alle deelnemers en organisatie voor de geweldige bijdrage. Hiermee kunnen weer heel veel kinderen structureel meedoen aan sport en cultuur!

Kijk voor een uitgebreid (foto)verslag hier.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.