nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 24 september 2020

MHCZ steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur

Bij Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) weten ze dat een lidmaatschap bij een sportvereniging niet voor ieder kind is weggelegd om financiële redenen. Gezinnen kunnen al jaren bij de vereniging terecht met de ZoetermeerPas en wordt er samengewerkt met Stichting Leergeld. Door de overgang van de oude hoofdsponsor naar een nieuwe, heeft de hockeyclub besloten om op de shirts van Dames 1 en Heren 1 aandacht te vragen voor een goed doel. Omdat een piek wordt verwacht in het aantal aanvragen als gevolg van de coronacrisis, is gekozen voor ons fonds. 

Ambassadeur Ginella Zerbo

Ginella Zerbo, hockey-international en ambassadeur van het fonds, vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om te kunnen sporten. “Het leven is zoveel leuker als je sport! Als je bij een vereniging gaat sporten, bouw je een nieuwe vriendenkring op en daardoor word je steeds socialer. Supertof dan ook dat MHC Zoetermeer Dames 1 en Heren 1 het komend seizoen spelen met het logo van het Jeugdfonds Sport & Cultuur op de shirts!”

Bijdrage aan de maatschappij

Voorzitter Bella Overgoor is er trots op dat MHCZ op deze manier de bekendheid van Jeugdfonds Sport & Cultuur kan vergroten en dat daardoor meer kinderen kunnen (blijven) sporten:

Als vereniging vinden wij het belangrijk om op verschillende manieren een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het supporten van dit goede doel is daar een mooi voorbeeld van.

Coach Rutger den Hartog van Heren 1: “Persoonlijk heb ik bij het managen van een zwembad direct te maken gehad met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en van dichtbij gezien voor hoeveel kinderen het behalen van een zwemdiploma mogelijk werd gemaakt met hulp van het fonds. Dat is niet alleen belangrijk voor je gezondheid en op sociaal vlak. Maar ook voor de veiligheid van kinderen in ons waterland. Ik ben dan ook trots een team en club te mogen vertegenwoordigenm, die hier oog voor hebben en dit fonds ondersteunen.”

MHCZ zal gedurende het seizoen op verschillende manieren en momenten aandacht besteden aan ons fonds. Onder andere tijdens een grote sportdag die in het voorjaar wordt georganiseerd met andere Zoetermeerse sportverenigingen.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.