nieuws

10 september 2020

Merijn Zeeman in actie voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

De zomervakantie is voorbij en alle kinderen gaan weer naar school. Het sport- en cultuurseizoen is daarmee ook begonnen. Niet alle kinderen kunnen naar de voetbalvereniging, dansschool of judoclub. Bij 1 op de 11 kinderen is er thuis te weinig geld om de contributie of het lesgeld te betalen. “Daar moeten we heel snel iets aan doen”, zegt Merijn Zeeman, sportief directeur bij de professionele wielerploeg Team Jumbo-Visma.  

Als voormalig gymleraar heeft Merijn Zeeman zelf meegemaakt dat kinderen om financiële redenen geen lid konden worden van een sportvereniging. Daarom vindt hij het zo belangrijk dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur en is hij trots dat Team Jumbo-Visma ons goede doel steunt.

Dat alleen vindt Merijn Zeeman niet voldoende. “Er is nu door de Tour de France veel aandacht voor wielrennen. Daarom vind ik het een mooi moment om een actie te starten op koersmee.nl voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het is heel simpel: kom in mijn team, doneer en geef kinderen een kans om mee te doen!”.

Meer over Team Jumbo-Visma en Jeugdfonds Sport & CultuurLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.