nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar pagina

Alkmaar | 30 januari 2023

Medewerkers TAQA halen donatie op voor Jeugdfonds Alkmaar

Donatie helpt Alkmaarse kinderen met sport en cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar heeft € 8.063.- mogen ontvangen van TAQA.  Met deze donatie helpt het fonds in 2023 nog meer kinderen om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.

Sport en cultuur voor ieder kind

“Wij vinden het belangrijk dat ieder kind in Alkmaar kan voetballen, dansen, gymen of muziekles kan volgen. Ook als daar thuis geen financiële middelen voor zijn. Met deze prachtige donatie van TAQA kunnen we via het Jeugdfonds nóg meer kinderen hierbij helpen,” zegt Wim van der Ham, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld de contributie en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen. Aanvragen hiervoor kunnen worden ingediend door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam.

Donatie van TAQA

Ieder jaar kiest TAQA een goed doel in de regio Alkmaar waarvoor onze medewerkers gedurende dat jaar geld inzamelen. In 2022 hebben we gekozen voor het Jeugdfonds Alkmaar. Wij vinden het belangrijk dat juist in deze tijd kinderen niet de dupe worden als er thuis weinig geld is. Daarom steunen we van harte het werk van het Jeugdfonds Sport & Cultuur,” zegt René Zwanepol, algemeen directeur bij TAQA.

De donatie is ingezameld door de medewerkers van TAQA. Zij organiseerden verschillende acties, zoals bijvoorbeeld ‘Heel TAQA bakt’. Hierbij werden de heerlijkste taarten gebakken en tegen betaling konden medewerkers onbeperkt proeven. De opbrengsten van dit soort acties werden vervolgens verdubbeld door het bedrijf. Op die manier is het totaalbedrag van € 8.063.- ontstaan.

Kom in actie!

Wil je met jouw bedrijf ook een sponsoractie voor Jeugdfonds Alkmaar organiseren? Ben je op zoek naar informatie om je kind te laten sporten, dansen en muziek maken? Neem contact op met Jeugdfonds Alkmaar via alkmaar@jeugdfondssportencultuur.nlLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.