nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 20 oktober 2023

Mattijs zorgt met Zevenheuvelenloop dat twee kinderen kunnen sporten

Op 18 en 19 november is Nijmegen weer een hardlopersparadijs tijdens de Zevenheuvelenloop. De organisatie heeft opnieuw Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland als goed doel gekozen. Nieuw is dat de lopers een eigen actiepagina kunnen aanmaken om donaties op te halen. Een van de lopers met een succesvolle actiepagina is Mattijs ter Veen. “Een actiepagina maken is écht heel simpel en ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen sporten.”

Hardlopen doet Mattijs al zo ongeveer zijn hele leven. “Voor mij is bewegen tandenpoetsen, dat hoort er elke dag bij. Het is denk ik ook al mijn 15e Zevenheuvelenloop ofzo. Het is zo’n mooi evenement! De hele stad ademt hardlopen, iedereen die er is komt zelf lopen of mensen aanmoedigen. Het parcours kronkelt omhoog en omlaag, en dan zie je voor en achter je zo’n lint aan hardlopers, geweldig!” Mattijs hoopt dit jaar binnen het uur te finishen: “Dat is voor mij best snel. Een van mijn donateurs heeft het als voorwaarde gesteld, als ik het niet haal moet ik terugbetalen zegt hij. Het lukt vast wel, ik zit nu ook in een loopgroep.”

Jeugdfonds belangrijk voor kinderen

Voor Mattijs was het aanmaken van een actiepagina vanzelfsprekend. “Ik ben leraar op een basisschool, dus ik weet hoe belangrijk het is dat kinderen kunnen meedoen en ik zie van dichtbij dat dat niet in alle gezinnen lukt. Het is fantastisch dat het Jeugdfonds zich inzet om hen te helpen. Op mijn vorige school was bestuurslid Aukje Sinte Maartensdijk interne begeleider, zij zorgde voor bekendheid van het Jeugdfonds en ondersteunde de leraren. Weet je, als een kind veel energie heeft vraag je wel eens tijdens een tienminutengesprek of die op sport zit. Als dat niet zo is, gaat er toch een belletje rinkelen. Een tienminutengesprek is niet de plek om daarop in te gaan, maar Aukje kon dan wel verder met het signaal.”

Na clinic nu actiepagina

Vorig jaar liep Mattijs al mee in het team van Jeugdfonds Sport & Cultuur (“met zo’n team lopen geeft weer een andere dimensie en de clinic van ambassadeur Dennis Licht was heel leuk!”). Dit jaar kwam de vraag om een actiepagina aan te maken. “Dat was ook echt heel simpel, met drie klikken is het geregeld! En je krijgt ook een mail met tips, die heb ik eigenlijk allemaal opgevolgd.” Als doel heeft Mattijs een ambitieuze 450 euro gesteld. “Ik dacht: hoe mooi zou het zijn als we met zijn allen zoveel geld bij elkaar krijgen dat we twéé kinderen kunnen laten sporten. En dat lijkt te gaan lukken!”

Tips van Mattijs

Voor zijn gevoel kost het Mattijs “nul moeite, en het is ook heel leuk om reacties te krijgen en de teller op te zien lopen. Veel mensen geven meteen 10 of 20 euro, daar ben ik wel van onder de indruk. Ook met een paar euro ben ik blij!” Voor hardlopers die een nieuwe actiepagina beginnen of hun pagina nieuw leven inblazen heeft hij wel een paar tips:

  • Schrijf een persoonlijke tekst voor je actiepagina en leg uit waarom het dichtbij je staat. “Ik vertel bijvoorbeeld dat ik als sporter en leraar het extra treurig vind als ik zie dat kinderen niet kunnen meedoen. Dan krijgen mensen meer gevoel bij het doel. Het helpt ook om als je de link rondstuurt ook daar weer een persoonlijke boodschap bij te zetten die past bij de ontvanger.”
  • Zet Strava in. “Dat wordt steeds meer een social media platform, naast het bijhouden van je prestaties. Ik heb er meerdere donaties vandaan.”
  • Wees niet bang om een reminder te sturen. “Ik merk het zelf ook bij acties van vrienden, je krijgt een appje binnen, bedenkt dat je zometeen even gaat doneren en voor je het weet ben je alweer met iets anders bezig. Dus gewoon doen!”

Help jij ook mee? Doneer aan Mattijs of een van de andere lopers via de site van de NN Zevenheuvelenloop of zet je eigen actiepagina in het zonnetje bij familie, vrienden, collega’s en medesporters!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.