nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 16 mei 2024

Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2.000 kinderen

Dankzij een genereuze gift krijgen maar liefst 2.000 kinderen, via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân, de kans om Musical De Tocht te beleven. “Voor velen van hen zou het anders niet mogelijk zijn geweest. We zijn dan ook ontzettend blij dat we samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur deze kinderen in het Friso Theater kunnen ontvangen”, aldus Foppe van der Veen producent van de musical.

Inmiddels zijn er al zo’n 1.500 kinderen geweest, enkele reacties van de jonge bezoekers:

‘Leukste uitje ooit, rating 10/10’ 

‘De mensen konden ook zo mooi zingen’

‘Het was mooi, romantisch, verdrietig, kwaad en sterk tegelijk’

Inclusiviteit en gelijke kansen

Musical De Tocht is hiermee een uitzondering in de musicalwereld. De Tocht benadrukt het belang van inclusiviteit en gelijke kansen voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Door deze gift worden grenzen doorbroken en dromen werkelijkheid. Het sluit goed aan bij het initiatief ‘Geef een Toegift’ waarbij bezoekers een extra ticket kunnen kopen voor iemand die dit zelf niet kan betalen.

“Door deze mogelijkheid te bieden, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en streven we ernaar om de magie van de Elfstedentocht door te geven aan de volgende generaties, ongeacht wie je bent” aldus Foppe van der Veen.

Over de musical

Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden. Een must, ook voor alle kinderen!

Over het Jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die zich inzet om alle kinderen mee te laten doen aan sport en cultuur, ongeacht hun achtergrond. Het fonds ondersteunt financieel kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen, zodat ook zij kunnen deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten. Dankzij o.a. subsidies van gemeenten, donaties en giften zorgt het fonds ervoor dat kinderen kunnen genieten van bijvoorbeeld sportclubs, muzieklessen en theatervoorstellingen zoals Musical De Tocht.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.