nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 4 maart 2021

Maak kennis met het team: Koert Thalen!

Hallo, ik ben Koert Thalen,

Tijdens de revalidatie periode na een ongeluk met mijn racefiets kwam ik in aanraking met armoede in Hoogeveen. Samen met een groep leerlingen waren wij ons aan het voorbereiden op de Alpe’ d’HuZes, misschien kent u die actie wel voor het KWF. Ik hoorde van een onderwijzer dat 1 van zijn leerlingen soms op school kwam zonder dat hij die ochtend thuis brood had gehad vanwege het gebrek aan geld. Dat is een valse start van het leven van het kind, als je echt honger hebt kun je niet leren.

Dat heeft mij getriggerd om mij in te zetten voor kinderen en jongeren die in dit soort omstandigheden opgroeien. Door een bijzondere samenloop van omstandigheden ben ik bij het Jeugdfonds terecht gekomen en mag ik mij bezighouden met het creëren van mogelijkheden voor kinderen en jongeren in onze provincie.

In 2019 hebben wij 3248 sport en culturele activiteiten mogen ondersteunen. Door de coronacrisis is dat aantal in 2020 met 740 aanvragen gedaald. Ik verwacht dat de aantallen in 2021, ook door de coronacrisis, sterk zullen stijgen.

Met alleen subsidie van de gemeente redden wij het niet! Ik doe hierbij een oproep om ons te steunen. Wij zijn blij met elke euro en staan borg voor het feit dat het geld besteed wordt aan sport of cultuur voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede.

Doneren kan op NL94 INGB 0668 2190 09 t.n.v. St. Jeugdfonds Drenthe.

Kan ik ook op uw steun rekenen?Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.