nieuws

17 juni 2024

Lucas en Arthur Jussen ambassadeurs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Lucas en Arthur Jussen zijn een van de meest gevraagde pianoduo’s van deze tijd. De broers zijn ook één van Nederlands bekendste ambassadeurs als het gaat om klassieke muziek en hebben een prachtige internationale carrière. Ondanks hun drukke, met concerten en opnames gevulde bestaan, hebben ze besloten ook ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur te worden. Iets waar we heel erg blij mee zijn.

Lucas en Arthur worden regelmatig gevraagd iets te doen voor een goed doel en doen dat ook een paar keer per jaar. “Dat vinden we vanzelfsprekend,” zegt Arthur. “Maar om je echt te verbinden aan een goed doel is een stap verder. Je moet een goed doel ook voelen, het moet bij je passen.”

‘Daar groei je van’

“Even terug hadden we een mooie dag in het kader van een samenwerking met het Jeugdfonds en Leerorkest. Dat was zo bijzondere werden er heel blij van, het voelde zo goed. We hebben enorm genoten van de kinderen die muziek maakten. We zeiden direct al ‘dit is wat ons betreft niet de laatste keer’, dus toen het Jeugdfonds ons vroeg ambassadeur te worden, hoefden we daar niet over na te denken. Als je de kans krijgt kennis te maken met verschillende facetten van het leven, zoals sport, muziek, sociale contacten, daar groei je van. Je leert de wereld beter kennen. En je hoeft er niet altijd wat mee te doen maar het is wel belangrijk dat je er kennis mee maakt en kunt kiezen.”

‘Dan kan ineens het kwartje vallen’

“We hopen echt dat we ons steentje bij kunnen dragen aan het werk van het Jeugdfonds. Het is zo belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen. En dat begint thuis. Dat je een keer meegenomen wordt naar muziek, balletles of een voetbalwedstrijd. Dan kan ineens het kwartje vallen en kan dat belangrijk worden in je leven. Dan is het ook fijn ervoor te gaan en je best te doen om beter te worden. Wij hebben gemerkt, hoe beter je wordt, hoe leuker het wordt. Als je maar iets vindt dat je mooi en leuk vindt!”

Lees het interview met Lucas en Arthur

‘Muziek heeft een enorme positieve impact’

Directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Petra Bosman is trots dat Lucas en Arthur zich gaan inzetten voor het Jeugdfonds: “De broers zijn niet alleen een van de meest succesvolle pianisten maar hun persoonlijkheid en hoe ze omgaan met hun talent is heel inspirerend voor kinderen en jongeren. Muziek heeft een enorme positieve impact. Ze kunnen hun emoties kwijt in muziek, bevordert de concentratie, creativiteit en samenwerking. We hopen samen de broers meer kinderen de kans te geven om dit te ervaren.”Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.