nieuws

5 februari 2024

Wijktalentorkest Noord schittert tijdens concert met gebroeders Jussen 

Zaterdag 3 februari was een bijzondere dag in Amsterdam. Samen met de kinderen van het Wijktalentorkest Noord, een Leerorkest uit Amsterdam, stalen pianoduo Arthur en Lucas Jussen de show met een fantastisch concert bij Move Amsterdam.

Wekenlang hebben de kinderen op school gerepeteerd. Op 27 januari werd er gerepeteerd met de broers Jussen, zodat iedereen helemaal klaar was voor het bijzondere concert. Samen betoverden ze een volle zaal met hun uitvoering van het bekende stuk Le Carnaval des Animaux. Jeugdfonds ambassadeur Emmelie Zipson presenteerde het concert en begeleidde het stuk met speciale gedichten van Marjet Huiberts. Een muzikaal spektakel van twee verschillende werelden die op inspirerende wijze samenkwamen.

Muziekonderwijs voor iedereen

Het initiatief voor de muziekuitvoering bij Move Amsterdam is ontstaan uit een samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Leerorkest. Het Leerorkest is actief op scholen waar leerlingen, vanwege beperkte financiële middelen, niet automatisch toegang hebben tot muzieklessen. Ze krijgen wekelijks muziekles in kleine groepen en repeteren samen als orkest. We slaan de handen ineen met als doel de kinderen, hun ouders en het publiek een onvergetelijke middag te bezorgen.

Directeur Petra Bosman: “Muziekeducatie heeft een enorme positieve impact op kinderen. Door muziek te maken leer je samenwerken, ben je onderdeel van een groter geheel en ervaar je hoe het is om gezamenlijk ergens naar toe te werken. En als je dat dan samen met twee bekende pianisten mag doen is dat een onvergetelijke ervaring.” Voor de meesterpianisten zelf was het ook een unieke beleving: “Dit is zo bijzonder en zo motiverend, hier krijgen we veel energie van!”.

Foto boven: Take A Picture Photography.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.