Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 16 juli 2021

Loop Leeuwarden in actie voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Op zaterdag 31 oktober vindt Loop Leeuwarden plaats. LOOP Leeuwarden wordt georganiseerd door Stichting Gezonde Stad Leeuwarden. Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland is voor dit evenement het goede doel waar we ons voor willen inzetten.

De samenwerking tussen Loop Leeuwarden en Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland is ontstaan omdat beide organisaties op een aantal belangrijke onderdelen dezelfde doelen nastreven. Stichting Gezonde Stad Leeuwarden wil dat zoveel mogelijk mensen, jong én oud, geïnspireerd worden om te sporten en te bewegen. Daarmee dragen we bij aan een gezonde samenleving. De Gezonde Stad wil Loop Leeuwarden ook voor iedereen en met name voor alle kinderen bereikbaar maken. Daarom is voor hen deelname gratis en hopen we natuurlijk ook dat het leidt tot deelname aan meer sportactiviteiten en wellicht aanmeldingen voor sportverenigingen. Maar …

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, atletiek, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport & Cultuur probeert dat te doorbreken door de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren beschikbaar te stellen. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen! En daar vinden ‘De Gezonde Stad’ en het Jeugdfonds Sport & Cultuur elkaar.

Deelnemers aan Loop Leeuwarden kunnen bij het inschrijven via www.loopleeuwarden.frl een vrijwillige donatie doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarnaast roepen wij deelnemers op om via de actiepagina zelf een actie te starten om geld op te halen voor het Jeugdfonds.

Via de actiepagina kunnen deelnemers extra geld ophalen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Help jij mee? Doneer nu of voor de deelnemers; start een eigen actie om geld op te halen en help ons ook in de toekomst alle kinderen mee te laten doen aan sportieve en culturele evenementen en activiteiten.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.