nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 8 april 2022

Lionsclub Bussum Godelinde komt in actie!

Over Lionsclub Bussum Godelinde

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin niet door de reguliere kanalen wordt voorzien.

Mensen die Lion worden staan over het algemeen zelfstandig en zelfbewust in het leven en zijn graag bereid zich onbaatzuchtig in te spannen voor het goede doel. Dat doen ze bij voorkeur op vriendschappelijke basis met mensen van uiteenlopende beroepsgroepen. Door kennis te nemen van elkaars achtergrond en invalshoek bewijzen ze elkaar onderling ook een dienst. De drie kernwaarden van de Lions zijn externe hulp, zelfontplooiing en vriendschap.

In actie voor het goede doel

Ieder kind verdient de kans om te kunnen meedoen aan sport of cultuur, ook als hier thuis niet genoeg geld voor is. De Lions Club Bussum Godelinde ondersteunt dit doel en heeft zich om deze reden afgelopen december ingezet voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland.

Met de verkoop van wijn en champagne heeft deze lionsclub het mooie bedrag van 2.000 euro opgehaald.

Waarom het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

De cheque-uitreiking was bij Versa Welzijn in Bussum. Gezien de gemeente Gooise Meren actief is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur was onder anderen wethouder Geert-Jan Hendriks van de gemeente hierbij ook aanwezig.

Ton Soeters van de Lions Club zegt over deze donatie: “Vanwege de dagen rondom Kerst wilden we ons graag inzetten voor kinderen die buiten de boot vallen om deel te nemen aan gezellige activiteiten zoals sport en cultuur. Zodoende kwamen wij terecht bij het Jeugdfonds. Een prachtig fonds dat ouders in staat stelt hun kind met financiële ondersteuning in te schrijven bij een sportvereniging of culturele activiteit.’’Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.