Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 30 juni 2021

Deelnemers Lente Loopchallenge halen ruim € 12.000 op voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Hardlopers die meededen aan de Lente Loopchallenge hebben € 12.640,50 bij elkaar gelopen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC). Vandaag kreeg Stefan Groothuis, ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland, op de atletiekbaan bij AV Athlos in Harderwijk de cheque uitgereikt. 

Virtueel samen sporten

De initiatiefnemers van de Lente Loopchallenge, Guido Lavalaye van Omroep Gelderland, Alexander Vandevelde van Stichting Zevenheuvelenloop en Tjienta van Pelt van de Gelderse Sport Federatie, overhandigden de cheque. Alexander Vandevelde: “In de tijd dat we geen evenementen mochten organiseren wilden we met onze stichting mensen blijven stimuleren om te bewegen. Dit is gelukt met het negen weken lange trainingstraject van de Lente Loopchallenge.” Guido Lavalaye: “De Lente Loopchallenge heeft laten zien dat je ook zonder groot evenement met heel veel mensen virtueel sámen kunt sporten. Mooi dat zoveel Gelderlanders in beweging zijn gekomen, en zich daarmee hebben ingezet voor het Jeugdfonds.” “Het belang van voldoende bewegen inzien en het genieten van bewegen begint op jonge leeftijd,” vult Alexander Vandevelde aan. “Daarom zijn we blij met zo’n groot bedrag voor het Jeugdfonds. Op 20 november hopen we veel kinderen aan de start te zien van de Mini Zevenheuvelenloop en de NN Zevenheuvelennacht.”

Sport voor tientallen kinderen

Bijna het hele inschrijfgeld voor de Lente Loopchallenge kwam ten goede aan het Jeugdfonds. Ambassadeur Stefan Groothuis: “Dat betekent dat meer dan vijftig kinderen waar thuis geen geld is voor sport nu toch kunnen meedoen, dat is geweldig! Alle kinderen moeten kunnen ontdekken wat ze leuk vinden, samen met vriendjes en vriendinnetjes. Ik roep dan ook alle ouders die dit nodig hebben op zich bij ons te melden, dat is waar we voor zijn!” Tjienta van Pelt: “Juist door corona zijn sommige gezinnen financieel in de problemen geraakt, kinderen zeggen dan stilletjes hun lidmaatschap op. Terwijl het zo belangrijk is om van jongs af aan lekker te kunnen bewegen, daar zetten we ons voor in!”

Op de foto van links naar rechts: Alexander Vandevelde (Stichting Zevenheuvelenloop), Tjienta van Pelt (Gelderse Sport Federatie), Stefan Groothuis (JFSC), Guido Lavalaye (Omroep Gelderland) en Aukje Sinte Maartensdijk (JFSC).Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.