nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 9 februari 2018

Ook Jeugdcultuurfonds in Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.

Volgens Van Tatenhove spelen beide fondsen een belangrijke rol. ,,Lansingerland is een energieke gemeente waar het verenigingsleven een grote rol speelt. Voor de ontwikkeling van kinderen is deelname aan sport en cultuur belangrijk. Daarom moet dat ook voor iedereen bereikbaar zijn. Deze fondsen helpen daarbij en dat juichen wij enorm toe.’’ Ook Rotary Lansingerland geeft jaarlijks een bijdrage aan het Jeugdcultuurfonds.

Jaarlijks maken ruim tweehonderd kinderen gebruik van de fondsen. Van Tatenhove: ,,Het aantal aanvragen stijgt elk jaar nog. De fondsen voorzien dus zeker in een behoefte. Het is goed dat kinderen op deze manier toch kunnen sporten, toneel spelen of muziek maken.’’Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.