nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 1 februari 2018

Lancering Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Renswoude

Op dinsdag 23 januari 2018 heeft de kick-off plaatsgevonden van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de gemeente Renswoude.

Er zijn in Nederland nog veel gezinnen waar kinderen vanwege geldgebrek niet mee kunnen doen aan cultuur en sportactiviteiten, activiteiten waar ze niet alleen blij van worden, maar waardoor ze ook nieuwe vrienden maken en zichzelf en hun capaciteiten leren kennen. 1 op de 9 kinderen groeit op in een gezin dat moet rondkomen van een minimuminkomen. Dat zijn maar liefst  423.000 kinderen waarvan bekend is dat 150.000 kinderen uit deze groep helemaal niet participeren. Ook in de gemeente Renswoude leven kinderen en jongeren in gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds bieden deze kinderen een steuntje in de rug door het betalen van het lidmaatschap en benodigde attributen. Voor € 250,- kan een kind een jaar lang sporten en voor € 450,- kan worden deelgenomen aan een culturele activiteit.

Lokaal draagvlak is zeer belangrijk voor het succes van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De steun van gemeenten en bedrijven is onmisbaar. De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken ondersteunt de missie van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds om meer gemeenten aan te laten sluiten bij de fondsen. Hiervoor heeft de Rabobank Foundation in 2017 en 2018 € 200.000,- beschikbaar gesteld. Met dit geld krijgen het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds de mogelijkheid om in en samen met een gemeente een nieuw fonds te starten en daarmee kinderen een sport- of cultuurkans te bieden.

Jaco Pater van Rabobank Gelderse Vallei overhandigde namens de Rabobank Foundation een cheque van € 2.500,- aan mw. E. van der Weerden (secretaris Jeugdsportfonds Utrecht) en een cheque van  € 1000,- aan dhr. H. Spigt  (voorzitter Jeugdcultuurfonds Utrecht).

Met deze bijdrage kunnen het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Renswoude van start, waardoor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen lid kunnen worden van een sportvereniging of deel kunnen nemen aan een culturele activiteit.

Intermediairs Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds
Professionals uit onder andere het onderwijs, de jeugdzorg en het maatschappelijk werk zijn de intermediairs voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Zij kennen de thuissituatie van het kind en kunnen een aanvraag indienen. Meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl en www.jeugdcultuurfonds.nl.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.