nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 2 december 2021

Kunstvol Amersfoort, dé website voor alle creatieve lessen in Amersfoort

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht lanceert www.kunstvol.nl/amersfoort, de website met alle creatieve naschoolse lessen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Op Kunstvol zien ouders en jongeren welke creatieve lessen er in Amersfoort zijn, waar ze plaatsvinden en wat ze kosten. De lessen worden weergegeven op de online kaart van Amersfoort.

Bijdrage Jeugdfonds

Kunstvol is er voor alle Amersfoortse gezinnen, maar als ouders weinig inkomen hebben dan kan muziek- of dansles niet binnen het budget passen. Jolanda Kamphuis, coördinator Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht: “Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt dan uitkomst. Op Kunstvol zie je hoeveel je nog moet betalen als je een bijdrage uit het fonds krijgt en tevens vind je hier informatie hoe je als ouder voor een bijdrage in aanmerking komt.”

Startschot Kunstvol

Het startschot voor Kunstvol Amersfoort werd gegeven tijdens een online bijeenkomst, vandaag donderdag 2 december, in het bijzijn van wethouder Cees van Jeugd, Werk en Inkomen, Amersfoortse cultuuraanbieders en intermediairs van het Jeugdfonds. Cees van Eijk, wethouder Jeugd, Werk en Inkomen: “Ieder kind moet, van jongs af aan, dezelfde kansen krijgen als anderen. Ongeacht hun achtergrond of sociaaleconomische situatie. Als een kind wil meedoen aan dans, theater, zang of beeldende vorming dan moeten we dat mogelijk maken. Jezelf kunnen zijn, je talenten ontdekken en je ontwikkelen is belangrijk voor de toekomst van alle kinderen.”

Kunstvol Amersfoort, dé website voor alle creatieve lessen in Amersfoort

Amersfoortse aanbieders van creatieve lessen kunnen zich aanmelden bij Kunstvol. Zij kunnen zelf hun aanbod toevoegen. Voorwaarde is dat het cursussen zijn voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Aanmelden kan via de website van Kunstvol.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.