nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Brabant pagina

Brabant | 2 juli 2020

Nieuw project van start: Kunstkameraden azc Gilze

Tien jongeren uit azc Gilze gaan aan de slag als Kunstkameraad en maken samen met professionele kunstenaars een kunstwerk. Het project van Stichting De Cultuurkantine richt zich niet op de problemen waar deze jongeren mee te maken hebben, maar op het plezier van de deelnemers en hun gevoel van trots. Onderzoek van Avans Hogeschool wijst uit dat het project de trots en het zelfvertrouwen van de jongeren vergroot.

De deelnemende kunstenaars en Kunstkameraden zijn: Helene Hoogland en Yasmeen, Guusje Beeftink en An, Leonie Muller en Saba, Paul van Osch en Ron, Helen Vergouwen en Dorsa, Juup Luijten en Tina, Lise Sore en Merab, Dyane Donck en Yasser, Wencke Nilsson en Zorah, Hanneke van Heusen en Zaynab (foto). Op 8 juli maken de jongeren tijdens de officiële kick-off kennis met ‘hun’ kunstenaar op het terrein van het azc.

Het Jeugdfonds Cultuur Brabant is een van de medemogelijkmakers van het project Kunstkameraden. Het plan is bij het fonds voorgedragen door Mark Titulaer van Cultuurplaats, het cultuurplatform van Gilze en Rijen, de lokale relatiebeheerder in Gilze en Rijen.

Fotocredit: Claudette van de Rakt en Helen VergouwenLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.