nieuws

15 juni 2018

NPO Radio 4 ‘Klassiek Geeft’ steunt muzikale ontwikkeling kinderen

NPO Radio 4 staat van 18 t/m 29 juni in het teken van ‘Klassiek Geeft’, een samenwerking met het Instrumentendepot Leerorkest om een bijdrage te leveren aan de muzikale ontwikkeling van kinderen. Vraag een verzoeknummer of doneer en geef zo je liefde voor muziek door! NPO Radio 4 laat tijdens ‘Klassiek Geeft’ zoveel mogelijk verzoeknummers horen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt samen met het Instrumentendepot. Via ‘Pak aan!’ worden de instrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Het lenen is gratis. Als een kind al op muziekles zit en is er een ander of beter instrument nodig kan dat ook. Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Muziekles of een instrument aanvragen

Ouders en muziekdocenten kunnen zelf geen aanvraag voor muziekles of een instrument. Een intermediair, bijv. een leerkracht, een medewerker van het sociaal wijkteam, jeugdzorg of schuldhulpverlening kan dit wel. Meer weten over het doen van een aanvraag? Lees hier bij ‘Voor wie?’.

Meer over ‘Klassiek Geeft’ lees je op de websites van het Leerorkest en NPO Radio 4.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.