Geen geld voor muziekles of instrument? Pak Aan!

Geen geld voor muziekles? Pak aan, een gratis instrument!

Als er thuis te weinig geld is voor les of een instrument, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur met (een bijdrage in) het lesgeld. Om muziek te maken, is er natuurlijk een instrument nodig. Geen probleem! Via ‘Pak aan!’ worden de instrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Het lenen is gratis.

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Al op muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook! Let op: Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bent u ouder?

Ouders en muziekdocenten kunnen niet zelf een aanvraag voor muziekles en instrument indienen. Aanvragen worden gedaan door een ‘intermediair’: bijvoorbeeld een leerkracht, een medewerker van het sociaal wijkteam, jeugdzorg of schuldhulpverlening. Meer weten over het doen van een aanvraag? Lees meer bij ‘Voor ouders’ of neem contact op met ons fonds jou in de buurt:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Heb jij de poster online of op school gezien en wil je op les?

De juf of meester, de docent of een andere vertrouwenspersoon op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag voor muziekles en een instrument te doen.

Kinderen en jongeren in Amsterdam kunnen een aanvraag doen via Jongerencultuurfonds.

Meer over:

Instrumentendepot Leerorkest

Informatie voor muziekdocenten

Informatie voor intermediairs

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...