Pak Aan!

Geen geld voor muziekles of instrument? Pak Aan!

Geen geld voor muziekles? Pak aan, een gratis instrument!

Als er thuis te weinig geld is voor les of een instrument, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur met (een bijdrage in) het lesgeld. Om muziek te maken, is er natuurlijk een instrument nodig. Geen probleem! Via ‘Pak aan!’ kunnen ouders gratis een instrument lenen bij het Instrumentendepot Leerorkest. 

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Al op muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook! Let op: Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Een aanvraag doen?

Ouders en muziekdocenten kunnen niet zelf een bijdrage voor muziekles en een instrument aanvragen. Aanvragen worden gedaan door een ‘intermediair’: bijvoorbeeld een leerkracht, een medewerker van het sociaal wijkteam, jeugdzorg of schuldhulpverlening. Meer weten over het doen van een aanvraag? Lees meer bij ‘Voor ouders’ of neem contact op met ons fonds jou in de buurt:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Heb jij de poster online of op school gezien en wil je op les?

De juf of meester, de docent of een andere vertrouwenspersoon op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag voor muziekles en een instrument te doen.

Kinderen en jongeren in Amsterdam kunnen een aanvraag doen via Jongerencultuurfonds.

Meer over:

Instrumentendepot Leerorkest

Informatie voor muziekdocenten

Informatie voor intermediairs

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.