nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 25 april 2018

Kinderen Grootegast sporten mooi bedrag bijelkaar

Net als vorig jaar heeft Grootegast in Beweging geld ingezameld voor het Jeugdfonds Sport Groningen. Bij elke vakantieactiviteit betaalden de ouders een kleine bijdrage voor de Sportmiddagen. En veel kleintjes maken een groot bedrag… In de Herfstvakantie, Kerstvakantie en Voorjaarsvakantie hebben ruim 500 kinderen 2 uur gesport en dat heeft het mooie bedrag van € 679,- opgeleverd! Wethouder Sjabbo Smedes van de gemeente Grootegast overhandigde de cheque aan de heer Rudi Heres, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport Groningen. Groep 5-6 van obs De Opstap in Niekerk was hiervan getuige.

Ouders kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport als ze zelf de sport voor hun kinderen niet kunnen betalen, waardoor alle kinderen kunnen meedoen aan sport! Door het Jeugdfonds Sport wordt de contributie en eventueel benodigde sportkleding betaald. Een aanvraag wordt gedaan door een zogenaamde intermediair; een professional die betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind en/of gezin.

Astrid Witte is Lokaal Aanspreekpunt voor de hulpvragers in de gemeente Grootegast. Monika de Vries en Bart Brandts Buys zijn aanspreekpunt voor de gemeente Marum en Zuidhorn. Sinds vorig jaar is het aantal deelnemende kinderen in de gemeente Grootegast meer dan verdubbeld, maar er mogen nog veel meer kinderen bij! Grootegast in Beweging is het samenwerkingsverband tussen de gemeente Grootegast en Witteborg Sport.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.