nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 15 februari 2018

Kick-offbijeenkomst Jeugdcultuurfonds BMWE-gemeenten

Sinds kort kunnen ook kinderen uit de BMWE-gemeenten meedoen aan een cursus muziek, dans, theater/toneel of beeldende kunst als hier thuis te weinig financiële mogelijkheden voor zijn. Wethouder Marriëtte de Visser vertelde woensdag 14 februari, mede namens haar collega-wethouders uit de andere gemeenten, waarom het zo belangrijk is dat kinderen zich kunnen uiten en ontwikkelen in creatieve en kunstzinnige activiteiten. Daarmee gaf ze in de Meenschaar in Bedum het startsein van de samenwerking tussen het Jeugdcultuurfonds en de BMWE-gemeenten.

De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in totaal € 5.000 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Voorzitter José van Schie van het Jeugdcultuurfonds Groningen ontving dan ook uit handen van directievoorzitter Frans Musters namens Rabobank Noord-Groningen en Noordenveld West  Groningen een cheque.

 

 

Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren (4-18 jaar) uit gezinnen met een laag gezinsinkomen, wanneer ze dit graag willen, ook buiten schooltijd op bijvoorbeeld muziek- , beeldende activiteit, theater of dansles kunnen. Ouders die voor hun kind een beroep willen doen op het Jeugdcultuurfonds kunnen een aanvraag indienen bij een intermediair. Dit zijn professionals uit het onderwijs, schuldhulpverlening, jeugdzorg, buurtwerk/wijkteams en vrijwilligers van diverse stichtingen zoals Leergeld, Humanitas en Leger des Heils

Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de BMWE-gemeenten en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar een grote groep kinderen uit deze gemeenten deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.

Deze kick-off bijeenkomst werd opgeluisterd door enkele muzikale optredens op gitaar en piano van kinderen van Muziekschool Hunsingo.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.