nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Brabant pagina

Brabant | 18 juni 2018

Kansen voor alle kinderen in Gilze en Rijen

Gemeente Gilze en Rijen vierde 12 juni hun samenwerking met het Jeugdfonds Cultuur Brabant en het Jeugdfonds Sport Brabant. De gemeente wil met de aansluiting bij de fondsen kansen voor minder bedeelde kinderen vergroten om mee te doen met activiteiten als dansen, muziek maken of toneel spelen en sport. Wethouder Ariane Zwarts: “Alle kinderen moeten overal aan mee kunnen doen. Ook kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee. Gilze en Rijen biedt hiervoor al uitkomst via de bijzondere bijstand en de Stichting Leergeld. Daar komt nu de ondersteuning via het Jeugdsfonds Cultuur en Sport bij”.

Ingrid Langen, directeur-bestuurder van Stichting Samenwerkende Culturele en Maatschappelijke Organisaties (SCMO) en bestuurslid van Jeugdfonds Cultuur Brabant hoopt dat de samenwerking zich in de komende twee jaar bewijst. “Dan gaan we evalueren en kijken we hoe verder te gaan. Het belangrijkste is nu dat kinderen die sportief of cultureel aan de slag willen, zich aanmelden. Daarvoor hebben we ook de hulp nodig van de mensen in het veld: docenten, sportcoaches, dansjuffen en ga zo maar door. Als zij signalen krijgen van kinderen of ouders met een krappe beurs, kunnen er verdere stappen worden ondernomen.”

De gemeente heeft voor de komende twee jaar 25.000 euro beschikbaar gesteld: 15.000 euro voor sport 10.000 euro voor cultuur. Na twee jaar wordt de samenwerking geëvalueerd. Ook de Rabobank Foundation  en de provincie dragen financieel bij.

In Gilze en Rijen voert Toon je Talent het lokale relatiebeheer uit. Voor vragen en aanvragen: info@toonjetalent.nl.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.