nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 1 juli 2021

Just Entertainment steunt Jeugdfonds / Aftrap bij première “Kameleon” Drachten

De afgelopen 5 jaar bracht Just Entertainment een groot aantal films in de Nederlandse en Belgische bioscopen die meer dan 10 miljoen liefhebbers naar de zalen bracht, waaronder kinder- en familiefilms als Buurman & Buurman, De wraak van de Ninja en Brugklas: De tijd van m’n leven. Just Entertainment steunt het Jeugdfonds om het mogelijk te maken dat elk kind de kans krijgt om mee te doen aan culturele activiteiten als acteren, presenteren, theater, dans en musical.

Première De Kameleon
Deze zomer gaat ‘De Kameleon’ een Elfstedentocht maken. Het startschot werd op 30 juni gegeven in het Figi Theater in Zeist. Daarna vervolgde de Kameleon zijn tocht naar Drachten. In 11 steden vindt een groot spektakel plaats in aanwezigheid van de bekendste tweeling van Nederland Hielke en Sietse Klinkhamer tezamen met de andere acteurs uit de film. Vanaf 30 juni is de 3e bioscoopfilm “De Kameleon aan de ketting” landelijk te zien in ruim 80 bioscoopzalen. Net als de voorgaande succesvolle films (en de gelijknamige serie) is ook deze film geregisseerd en geproduceerd door de rasechte Fries Steven de Jong.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat elk kind de kans krijgt om mee te doen aan culturele activiteiten als acteren, presenteren, theater, dans en musical. Voor kinderen uit gezinnen waar de ouders de lessen niet kunnen betalen betaalt het fonds de contributie. 13.000 kinderen in Friesland kunnen niet meedoen aan sport of cultuur omdat de financiële middelen ontbreken. De vertoningen van “Kameleon aan de ketting” worden ingeleid door een video over het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Krachtige samenwerking Jeugdfonds Sport & Cultuur en Just Entertainment
Jeugdfonds-ambassadeurs kaatser Tjisse Steenstra, ijshockey-international Tony Demelinne en SC Heerenveen Vrouwen voetbalsters Danique van Ginkel en Eef Kerkhof waren aanwezig tijdens de première in Drachten. Verder wordt de samenwerking vormgegeven door per verkocht kaartje van de voorpremières Kameleon aan de ketting één euro af te dragen aan het fonds.

Over de samenwerking
Herma van Keulen, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland: “Blij met de mooie samenwerking. Leuk dat kinderen via Just Entertainment de mogelijkheid krijgen om toffe films te zien in de bioscopen en zo de waarde van acteren, toneelspelen en presenteren delen. Door acteren, improviseren en presenteren ontwikkelen kinderen in samenwerking, expressie, taal en creativiteit. Heel belangrijk, juist voor kinderen waar de thuissituatie lastiger is.”

Just Entertainment: “Wij zijn heel blij met de langdurige en mooie samenwerking die wij met het Jeugdfonds zijn gestart. Films maken doen wij voor iedereen en wij gunnen het elk kind om zich te ontwikkelen en te genieten van de leukste films. Het is heel fijn om door middel van deze samenwerking alle kinderen in Nederland een gelijke kans te bieden en het fonds te ondersteunen in het geweldige doel dat zij hebben.”

Op de foto tijdens première v.l.n.r. Jeugdfonds ambassadeur Tony Demelinne en dochter, Jeugdfonds bestuurslid Herma van Keulen, gebroeders Klinkhamer (Sens Gerritsen en Imme Gerritsen) en Jeugdfonds ambassadeurs Danique van Ginkel, Eef Kerkhof en Tjisse Steenstra. Fotograaf: Willy Sybesma.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.