nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 1 december 2021

Jump for Joy: spring met jouw organisatie mee voor kinderen in armoede

 

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda zorgt ervoor dat ieder kind mee kan doen aan sport en cultuur.
Daarbij kunnen we jouw hulp en die van jouw collega’s gebruiken. Doe mee met ‘JUMP FOR JOY‘ voor kinderen en jongeren in Breda die, omdat er thuis geen geld is, niet mee kunnen doen met een sport of culturele activiteit.

Door de coronapandemie hebben we opnieuw gezien hoe belangrijk het is om vitaal te blijven. Ook voor volwassenen is sport belangrijk. Daarom hebben wij de springtouw-actie ‘JUMP FOR JOY!’ Een win-win actie, voor zowel de deelnemers als voor de kinderen die het zo hard nodig hebben.

Sporten is goed voor kinderen. Het verbetert hun conditie, gaat overgewicht tegen, is goed voor hun zelfvertrouwen en leert hen omgaan met emoties zoals boosheid en verdriet bij het verliezen. Bovendien maken kinderen al sportend nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Door kunst en cultuur leren kinderen creatief te zijn, een enorm belangrijk aspect in hun ontwikkeling. Kinderen zijn tenslotte de toekomst!

Helaas zijn er nog teveel kinderen in Breda die, vanwege financiële redenen, niet in staat zijn om deel te nemen aan een sportclub of bijvoorbeeld een toneelclub. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda zet zich in voor deze kinderen!

Wat houdt de actie in:

  • Een organisatie koopt van het Jeugdfonds voor al hun medewerkers springtouwen met een zelf te bepalen marge. Deze marge gaat volledig naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. De minimale kosten per springtouw zijn € 9,50, maar een hoger bedrag (en daarmee hogere marge) is altijd welkom.
  • De organisatie verstuurt deze springtouwen met een begeleidende brief naar hun medewerkers. In deze brief kan bijvoorbeeld een stukje waardering worden geuit voor thuiswerkende werknemers, met de link naar vitaliteit en beweging en de vermelding dat de opbrengst naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda gaat.
  • Optioneel: de organisatie roept al de medewerkers op om op een gezamenlijk moment, vanuit huis/ parkeerplaats kantoor, etc. , gezamenlijk een minuut te springtouwen. Dit ook voor een stukje bewustwording en Fun natuurlijk!
    Uiteraard vinden wij het super als je dit met ons deelt, zodat wij dit ook weer kunnen delen op onze communicatiekanalen.

We zijn blij met ieder springende medewerker, dus of je nou 5, 10, 100 of meer medewerkers of relaties hebt, doe vooral mee met onze actie en maak hen blij met een tof springtouw en zet ze in beweging voor zichzelf en het fonds!

Een aantal ambassadeurs steunen de actie al, zoals: Pieter Buist (One Championship MMA Fighter), Boaz Adank (wethouder Gemeente Breda), Tessa ter Sluis ( Professioneel squashspeelster), John Lammers (oud NAC-voetballer), Boris van Schuppen (huidig NAC-voetballer) en Rick Berkelmans (illustrator – Hedof).

Springtouwen bestellen: dat kan door ons een mail (breda@jeugdfondssportencultuur.nl) te sturen met jouw contactgegevens. We nemen dan snel contact met je op.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via breda@jeugdfondssportencultuur.nl of 06 14387291.

Oproep wethouder Boaz Adank:

Oproep Illustrator Rick Berkelmans:

Oproep MMA vechter Pieter Buist

Oproep Squash speelster Tessa ter Sluis

Oproep DJ / Producer Dannic

Oproep John Lammers, oud profvoetballer NAC Breda

Gr8 springt voor Jump for Joy

BUAS Breda Leisure & Events springt voor Jump for Joy

MannaertsAppels Advocaten springt voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.