nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 3 juli 2019

Jubileum editie Streetball Masters Heerenveen levert geld op voor Jeugdfonds Sport

Meer dan zestig teams hebben zaterdag 29 juni meegedaan aan de tiende editie van het Streetball Masters evenement in Heerenveen. Het drie tegen drie basketbalevenement vond plaats voor de deur van Sportstad Heerenveen. Het Jeugdfonds Sport Friesland is trotse partner van dit mooie sportevenement.

Onder aanwezigheid van wethouder Jelle Zoetendal is het 3×3 toernooi geopend. Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met mooi weer, een goede sfeer en perfecte organisatie vanuit basketbalvereniging Dyna ’75 in samenwerking met de NBB.

Het toernooi, ooit begonnen in het centrum van Heerenveen, is uitgegroeid tot een groot jaarlijks festijn dat is verhuisd naar Sportstad Heerenveen.

Door de groeiende populariteit voor 3×3 basketball komen er spelers uit alle hoeken van Nederland en daarbuiten op het toernooi af. De spelers komen uit in verschillende categorieën, van jongens en meisjes onder 13 jaar, rolstoelers, tot aan de mannen/vrouwen 23+ (elite) .

Bij Streetball Masters in Heerenveen kunnen deelnemers tickets verdienen voor het landelijke finaleweekend in juli van dit jaar in Amsterdam, waar in verschillende categorieën gestreden zal worden om de felbegeerde titel ‘Nederlands kampioen 3×3 basketball’.

Het 3×3 basketball is toegankelijk voor iedereen. Dit is een uitgangspunt in de langdurige samenwerking met het Jeugdfonds Sport. Sport is voor iedereen en het is mooi hoe 3×3 basketball hieraan bijdraagt. Met steun van het Jeugdfonds Sport konden er voor de jongste spelers leuke prijzen worden uitgereikt, zo ook voor de winnaars van de shooting challenge en de dunkcontest.

Met de verkoop van de jubileumboekjes van deze 10e editie is er een mooie bijdrage van €250 opgehaald voor het Jeugdfonds Sport Friesland. Hiermee kan een kind een jaar lang sporten via ons fonds.

De verschillende finales werden op het scherpst van de snede voor het in grote getale aanwezige publiek gespeeld. Er kan weer gesproken worden van een geslaagd toernooi.

Op de foto: de jongste winnaars van Mix Under 13 en bestuurslid Herma van Keulen van Jeugdfonds Sport Friesland.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.