nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 29 januari 2018

Jeugdsportfonds van start in Oegstgeest

We waren stiekem al sinds 1 januari 2018 begonnen, maar nu was het eindelijk zo ver: het officiële startmoment van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Gemeente Oegstgeest. Het startschot werd gegeven door wethouder Jan Nieuwenhuis, die namens de gemeente een cheque overhandigde met daarop het subsidiebedrag.

Diploma A

 De overhandiging vond plaats tijdens het diploma A zwemmen in zwembad Poelmeer. Maar liefst 29 kinderen hebben bewezen dat ze goed kunnen zwemmen en kregen daarvoor het diploma A. Superknap! Het Jeugdsportfonds wil graag dat alle kinderen hun diploma kunnen halen. In samenwerking met Fonds1818 en zwembad Poelmeer hebben we ook in deze gemeente een mooie zwemregeling kunnen opzetten. Met de vergoeding die de kinderen krijgen mogen ze door zwemmen totdat ze hun A-diploma hebben behaald! Goed nieuws voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Cultuur

Om de start van het Jeugdcultuurfonds ook onder de aandacht te brengen, was er een djembé groep aanwezig van Stichting evenementen Oegstgeest. Deze groep speelt al lange tijd samen en dat was te merken. Echt heel gaaf om te zien wat zij met een djembé kunnen.

Rabobank

Naast de wethouders was ook Frans van Rhijn aanwezig namens Rabobank Leiden-Katwijk. Hij overhandigde aan beide fondsen een cheque van €2.500 euro! Dat is een goede start voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Oegstgeest. Dankzij dit geld kunnen veel kinderen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten!

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.