nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Utrecht pagina

Utrecht | 26 januari 2018

Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds in Renswoude

Er zijn in Nederland nog veel gezinnen waar kinderen vanwege geldgebrek niet mee kunnen doen aan cultuur en sportactiviteiten, activiteiten waar ze niet alleen blij van worden, maar waardoor ze ook nieuwe vrienden maken en zichzelf en hun capaciteiten leren kennen. Ook in de gemeente Renswoude leven kinderen en jongeren in gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds bieden deze kinderen een steuntje in de rug door het betalen van het lidmaatschap en benodigde attributen. Voor € 250,- kan een kind een jaar lang sporten en voor € 450,- kan worden deelgenomen aan een culturele activiteit.

Lokaal draagvlak is zeer belangrijk voor het succes van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De steun van gemeenten en bedrijven is onmisbaar. De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken ondersteunt de missie van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds om meer gemeenten aan te laten sluiten bij de fondsen.

Jaco Pater van Rabobank Gelderse Vallei overhandigde namens de Rabobank Foundation een cheque van € 2.500,- aan mw. E. van der Weerden (secretaris Jeugdsportfonds Utrecht) en een cheque van  € 1000,- aan dhr. H. Spigt  (voorzitter Jeugdcultuurfonds Utrecht).

Met deze bijdrage kunnen het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Renswoude van start, waardoor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen lid kunnen worden van een sportvereniging of deel kunnen nemen aan een culturele activiteit.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.