Jeugdfonds Sport Friesland ontvangt bijdrage van schaatsteam Camping Cupido

Het Jeugdfonds Sport Friesland heeft een bijdrage van €600,00 ontvangen van schaatsteam Camping Cupido/Jeugdfonds Sport. Met de donatie kan het Jeugdfonds Sport Friesland weer een aantal kinderen een jaar lang laten sport en meedoen. Team Camping Cupido/Jeugdfonds Sport is een groep van 13 enthousiaste en gedreven marathonschaatsers die een marathonploeg hebben opgericht. Een van de doelen van dit schaatsteam is om het Jeugdfonds Sport te promoten. Dit heeft uiteindelijk tot deze mooie bijdrage geleverd.

De missie van het Jeugdfonds Sport Friesland
Kinderen moeten zich ontwikkelen tot de beste personen die zij kunnen zijn. Sporten is daarbij essentieel voor een opgroeiend kind. Het Jeugdfonds Sport Friesland geeft kinderen waarvoor het financieel niet mogelijk is, de mogelijkheid lid te worden van een sportvereniging en kleding aan te schaffen.

Het Jeugdfonds Sport Friesland is een provinciaal fonds. In 2018 werden nagenoeg 2.700 kinderen bereikt. Omdat gezinnen zich niet rechtstreeks kunnen aanmelden, kan er een aanvraag gedaan worden via een intermediair: bijvoorbeeld leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage.

Meer weten over het schaatsteam? Kijk op www.facebook.com/teamcampingcupido/.Meer nieuws

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...