nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 26 februari 2019

Jeugdfonds Sport Friesland ontvangt bijdrage van schaatsteam Camping Cupido

Het Jeugdfonds Sport Friesland heeft een bijdrage van €600,00 ontvangen van schaatsteam Camping Cupido/Jeugdfonds Sport. Met de donatie kan het Jeugdfonds Sport Friesland weer een aantal kinderen een jaar lang laten sport en meedoen. Team Camping Cupido/Jeugdfonds Sport is een groep van 13 enthousiaste en gedreven marathonschaatsers die een marathonploeg hebben opgericht. Een van de doelen van dit schaatsteam is om het Jeugdfonds Sport te promoten. Dit heeft uiteindelijk tot deze mooie bijdrage geleverd.

De missie van het Jeugdfonds Sport Friesland
Kinderen moeten zich ontwikkelen tot de beste personen die zij kunnen zijn. Sporten is daarbij essentieel voor een opgroeiend kind. Het Jeugdfonds Sport Friesland geeft kinderen waarvoor het financieel niet mogelijk is, de mogelijkheid lid te worden van een sportvereniging en kleding aan te schaffen.

Het Jeugdfonds Sport Friesland is een provinciaal fonds. In 2018 werden nagenoeg 2.700 kinderen bereikt. Omdat gezinnen zich niet rechtstreeks kunnen aanmelden, kan er een aanvraag gedaan worden via een intermediair: bijvoorbeeld leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage.

Meer weten over het schaatsteam? Kijk op www.facebook.com/teamcampingcupido/.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.