nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant pagina

Brabant | 6 maart 2023

Jeugdfonds Sport & Cultuur nu ook actief voor Nuenense kinderen

Veel jonge Brabanders ervaren momenteel dat hun ouders moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat ook deze kinderen en jongeren lid kunnen worden van een sportvereniging of kunst- en cultuurlessen kunnen volgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant is nu ook actief in Nuenen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor sporten of kunst en cultuur. Een intermediair vraagt de bijdrage aan namens de ouders. In Nuenen zijn Stan Hendriks (Buurtsportcoach) en Claudia Sweegers (Combinatiefunctionaris) de intermediairs. Zij zijn te bereiken via actiefnuenen@levgroep.nl. Binnen drie weken na de aanvraag horen de ouders of de aanvraag is goedgekeurd en kunnen ze hun kind(eren) opgeven. De contributie of het lesgeld gaat rechtstreeks naar de club of de lesgever. Per kind is jaarlijks
€ 450 beschikbaar.

Mooie start

Het Jeugdfonds is er in Nuenen gekomen op initiatief en dankzij financiële bijdragen van de Ronde Tafel Nuenen, de gemeente Nuenen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo heeft de Ronde Tafel, een serviceorganisatie die met haar acties lokale jeugd ondersteunt, met de verkoop van champagne een bedrag van ruim €10.000 euro opgehaald voor de start van het fonds.

Op de foto v.l.n.r. Peter Overeem, coördinator Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant, wethouder Sandor Löwik, Riny van Rinsum, voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant, Chris Heger, voorzitter Goede doel, Ronde tafel Nuenen en Marvin Berrevoets, voorzitter Ronde Tafel 187.

Wethouder Sandor Löwik is blij dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant nu ook in Nuenen actief is. “Dankzij het Jeugdfonds kunnen alle kinderen en jongeren meedoen met sportieve en culturele activiteiten. En ze doen vaardigheden op waar ze ook in hun latere leven wat aan hebben.”

Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.actiefnuenen.nl/jeugdfonds-sport-cultuur.

Wethouder Sandor Löwik (rechts) en Riny van Rinsum, voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant ondertekenen de samenwerkingsovereenkomstLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.