nieuws

6 februari 2020

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt 82.000 kinderen in 2019

Maar liefst 81.935 kinderen en jongeren hebben in 2019 kunnen voetballen, judoën, streetdancen, naar zwem- of theaterles kunnen gaan of iets anders aan sport en cultuur kunnen doen dankzij een bijdrage van ons fonds. Omdat er thuis te weinig geld is, betalen wij voor deze kinderen de contributie of het lesgeld en eventuele attributen. Zo kunnen ze tóch mee doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Intermediairs

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt met intermediairs; professionals die betrokken zijn bij het gezin. Bijvoorbeeld de juf of meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of een medewerker van het sociaal wijkteam. Omdat zij de gezinnen vaak al kennen, doen zij een aanvraag en kan het kind binnen enkele weken starten met sporten of het volgen van lessen bij een culturele instelling. Zonder deze intermediairs staan deze kinderen en jongeren langs de zijlijn. Daarom willen wij al onze intermediairs bedanken. Jullie maken het verschil!

Lokale fondsen

Wij zijn een organisatie van provinciale en stedelijke fondsen door het hele land met allemaal hetzelfde doel: kinderen de kans geven om, ondanks de situatie thuis, tóch mee te kunnen doen. Dankzij dit netwerk is er goed zicht op de lokale situatie, zijn er korte lijnen met gemeente(n) en partners en is er voor gezinnen altijd een fonds in de buurt.

Ambassadeurs

Dankzij ons mooie netwerk van ambassadeurs bereiken wij jaarlijks steeds meer kinderen en jongeren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door brigitteheitzer (@brigitteheitzer79) op

Help ook mee!

In Nederland groeien nog veel meer kinderen op in armoede, namelijk 2 á 3 kinderen per klas. Ook zij verdienen de kans mee te doen! Jij kunt ons helpen. Ga naar mijnjeugdfondsactie.nl en start een actie of doneer!

#jeugdfondssportencultuurhelptLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.