nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 1 april 2024

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda goede doel van De 40 van Breda tijdens de Singelloop 2024

Net als tijdens de vorige edities willen de lopers van De 40 van Breda een goed doel steunen dat écht het verschil maakt. Voor 2024 hebben ze als lokaal goed doel het Jeugdfonds Sport& Cultuur Breda gekozen!
Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee.

Bewegen, Meedoen, Ontwikkelen. Dat is voor elk kind belangrijk. Juist als er geldzorgen zijn thuis.
In Breda groeien dus gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. En voor jongeren is het juist zo belangrijk dat ze regelmatig sporten en bewegen. Deze kinderen voelen zich meer ontspannen, energieker en ze slapen beter. Bewegen en sporten hebben een positief effect op het zelfvertrouwen en niet onbelangrijk, de sociale vaardigheden. Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld toch lid kunnen worden van een

 sportclub, hun zwemdiploma kunnen halen of aan culturele lessen kunnen deelnemen. Voor deze kinderen betaalt Jeugdfonds de contributie of het lesgeld en de attributen. Kinderen die in armoede leven krijgen niet de kansen die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Met het geld dat De 40 van Breda ophaalt, willen ze het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda helpen om Bredase kinderen uit arme gezinnen in beweging te krijgen om samen met andere kinderen te kunnen sporten!

Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan een gezonder en socialer leven van kinderen die niet de kans hebben (vanwege financiële redenen) om bij een club of vereniging te gaan. En dit is wel belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Meedoen = meer kansen. Hoe mooi is dat om hiervoor te kunnen lopen?

Meer lezen over De 40 van Breda kun je hier: 6 oktober 2024 – 40 van Breda (kentaa.com)

Zoek je nog een sportieve uitdaging? Meld je dan aan via de website van de 40 van Breda om de ultieme hardloopuitdaging aan te gaan.
Wil je financieel je bijdrage leveren? Dat kan via deze link: Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda, alle kinderen moeten me… (kentaa.com)Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.