nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Brabant pagina

Brabant | 14 september 2021

Jeugdfonds Sport Brabant gesponsord door Allround Makelaardij

Afgelopen zaterdag 11 september – tijdens de Open GO-dag – startte Allround Makelaardij Waalwijk een bijzondere sponsoractie. Een jaar lang draagt het makelaarskantoor bij iedere woningverkoop een bedrag af aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. “We vinden het belangrijk dat elk kind in onze gemeente de kans krijgt om te sporten of bijvoorbeeld dans- of muzieklessen te volgen.” Het Jeugdfonds Sport en Cultuur biedt financiële hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin dat het financieel moeilijk heeft.

Afgelopen voorjaar kregen Joris Paijmans en Wout Mahieu via hun kinderen het boekje Sjors Sportief / Creatief onder ogen. Sjors nodigt kinderen uit om mee te doen met proeftrainingen en kennismakingsactiviteiten bij sport- en cultuuraanbieders in gemeente Waalwijk. In het boekje is ook aandacht voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur en dat triggerde de makelaars om contact op te nemen met GO Waalwijk. ‘Wat kunnen wij doen, hoe kunnen wij een steentje bijdragen?’. Ze besloten om een jaar lang bij iedere woningverkoop € 25,- af te dragen aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Tijdens de Open GO-dag op zaterdag 11 september overhandigden ze een symbolische, nog blanco cheque aan Sandra Heerius, voorzitter van het Jeugdfonds Sport Brabant en John van den Hoven, wethouder sport en cultuur van gemeente Waalwijk.

Hulp voor kinderen in armoede

Eén op de elf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Door financiële problemen is er geen geld voor sport of cultuur. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt kinderen tussen 0 en 18 jaar door het lesgeld of de contributie en eventuele materialen, zoals sportkleding of een instrument, te betalen. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is een landelijke organisatie. Sandra Heerius legt uit: “225 gemeenten zijn erbij aangesloten, waaronder de gemeente Waalwijk. Voor kinderen die hier wonen, is een apart ‘potje’. De gemeente draagt hier jaarlijks aan bij, maar aanvullende bijdragen zoals nu van Allround Makelaardij Waalwijk zijn méér dan welkom.”

Wethouder John van den Hoven is erg blij met deze spontane actie van de makelaars. “Geweldig dat deze ondernemers zich maatschappelijk betrokken tonen en ervoor kiezen om zo meer kinderen een kans te geven om te gaan sporten of creatief talent te ontplooien. Een zeer sympathiek initiatief, wat mogelijk ook andere bedrijven inspireert!” Joris Paijmans en Wout Mahieu: “Het is mooi dat het Jeugdfonds kinderen laat sporten en creatief bezig laat zijn. We vinden het belangrijk om het fonds te steunen. Als kind waren we zelf ook altijd lekker actief en we vinden dat ieder kind die kans verdient. Over een jaar hopen we tijdens de Open GO-dag een mooie opbrengst bekend te maken!”

Aanvragen via tussenpersoon

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen ouders en jongeren tot 18 jaar een aanvraag indienen bij een tussenpersoon. Zij regelen vervolgens de rest. In gemeente Waalwijk zijn meerdere tussenpersonen actief, waaronder de buurtsportcoaches en het Kunstencentrum Waalwijk. Ga naar www.gowaalwijk.nl/jeugdfonds-waalwijk voor de contactgegevens en uitleg over het aanvragen.

Fotobijschrift: Met de overhandiging van een symbolische waardecheque aan Sandra Heerius van het Jeugdfonds Sport Brabant gaven makelaars Joris Paijmans (2e van links) en Wout Mahieu (2e van rechts) afgelopen zaterdag het startsein van hun sponsoractie.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.