nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 27 juni 2022

Jeugdfonds in beeld bij Urban Unites Heerenveen

De Abe Lenstraboulevard in Sportstad Heerenveen stond op 25 juni 2022 volledig in het teken van de Urban Unites Heerenveen. Urban Unites Heerenveen (UUH) is een sportevenement georganiseerd op en rond de skeelerbaan bij Sportstad Buiten. Het sportevenement duurde de hele dag en had naast het 3×3 basketballtoernooi verschillende side events (free-run, dans, boksen en basketball) voor kinderen en jongeren. Urban Unites Heerenveen is een samenwerking tussen Dyna’75, 3×3 Unites, verschillende urban sporten, foodtrucks en sportakkoord Heerenveen. Het draait om het verbinden van sporters en om het activeren tot sport.

Dit jaar organiseerde Streetball Masters Heerenveen ook weer 3×3 toernooi voor de U11. Kinderen onder de 11 jaar konden ’s ochtends meedoen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Hiermee wil het fonds jeugd stimuleren om te gaan sporten. De prijsuitreikingen werden gedaan worden door ons bestuurslid Herma van Keulen.

Bij Streetball Masters Heerenveen konden deelnemers tickets verdienen voor het landelijke finaleweekend in juli van dit jaar, waar in verschillende categorieën gestreden zal worden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, atletiek, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport & Cultuur probeert dat te doorbreken door de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren beschikbaar te stellen. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen! En daar vinden Urban Unies en het Jeugdfonds Sport & Cultuur elkaar.

Sam& voor alle kinderen
Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland werkt in breder verband samen met Stichting Leergeld Heerenveen e.o. onder de noemer Sam& voor alle kinderen. Via Sam& kunnen ouders en intermediairs ook aanvragen doen voor voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, educatie, vrije tijd en bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag. Aanvragen kunnen door zowel ouders als intermediairs gedaan worden via de website www.samenvoorallekinderen.nl.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.