nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 15 juni 2018

Jeugdfestival Rotaryclub groot succes

Twee voorstellingen, honderden kinderen, volle zalen en vele open doekjes. Afgelopen zondag heeft de Rotary Club Amstelveen haar 50-jarig bestaan opgeluisterd met een sprankelend Jeugd Muziek Festival in de Schouwburg Amstelveen. Kersverse wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, Jeugdzorg en Gemeentelijke Organisatie) en kinderburgemeester Varvara Denisova verzorgden de opening. Presentatrice Tineke de Groot praatte de 2 voorstellingen vlot aan elkaar. In totaal verzorgden ruim 200 kinderen diverse optredens variërend van zang tot instrumentaal. Soms solo, ook als groep of ensemble. Teruggezien kan worden op een unieke en enerverende middag.

Het slot kende een mooie verrassing. De opbrengst van dit Rotaryclub jubileum bedroeg € 10.000 en is bestemd voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Vorig jaar maakte het Sportbedrijf Amstelveen een start met het helpen van kinderen (voor zowel sport als cultuur). Met deze extra impuls kunnen nog meer kinderen worden geholpen. Gehoopt wordt dat de gemeente Amstelveen zich hierbij ook gaat aansluiten,  waardoor dit initiatief een stabiele factor wordt voor kinderen in Amstelveen die dat nodig hebben.

De Stichting Vrienden van Muziek- en Dansschool Amstelveen ondersteunde het initiatief van de Rotary Club Amstelveen met een donatie van € 2.500, waardoor het totale bedrag uitkwam op € 12.500.

Ook in Amstelveen zijn er genoeg kinderen die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan het rijke aanbod aan sport en cultuur. Het gaat bij cultuur o.m. om muzieklessen of dans-, theater, toneel, zang- en schilderlessen. Aanvragen kunnen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld een leerkracht of schuldhulpverlener. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland behandelt de aanvragen. Niet alleen voor cultuur (doel van dit festival), maar ook voor sport.

Aanvragen kunnen worden ingediend: www.allekinderendoenmee.nl. Meer informatie is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl of is op te vragen bij info@sportbedrijfamstelveen.nl.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.