nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Arnhem pagina

Arnhem | 24 april 2017

Jeugdcultuurfonds ontvangt cheque á €3.500,- van Lions Club

Wat een prachtig concert in een volledig uitverkochte kerk op zondag 23 april 2017 in de Vredebergkerk te Oosterbeek!
Maria Koster, journaliste van de lokale krant Hoog en Laag heeft de middag perfect samengevat in onderstaande artikel.
Jeugdcultuurfonds Arnhem mocht een cheque in ontvangst nemen ter waarde van maar liefst €3.500,-.
De 99 jarige Oosterbeker John Meulkens schonk Hannes zijn recent uitgegeven boek “The Piano, a short history”.
Iedereen bedankt voor deze middag en bijdrage aan het Jeugdcultuurfonds!

*********************************************************************************************************************************************************************************************
OOSTERBEEK Lionsclub Arnhem is een van de oudste Lions Clubs in Nederland. De serviceclub stelt zich ten doel door middel van eigen activiteiten of door het organiseren van evenementen geld in te zamelen voor een tevoren vastgesteld doel. Zondagmiddag vond een concert plaats in de Vredebergkerk in Oosterbeek, dat gegeven werd door pianist Hannes Minnaar, een van de meest succesvolle pianisten op dit ogenblik.

Ditmaal was het doel de Stichting Jeugdcultuurfonds. Dit fonds is in 2010 opgericht om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders de kans te geven om actief kunst te beoefenen.Vanuit de overheid is een basisbedrag ter beschikking gesteld, maar dat is onvoldoende om aan de vraag te voldoen. De kerk was afgeladen vol, even als het balkon. Voordat Hannes zich aan de vleugel zette leidden enkele jonge fluitisten van ‘Fluitekruid Arnhem’ het concert in met vrolijke stukjes. De pianist die in 2010 de derde prijs behaalde in Brussel, bij het Koningin Elisabeth Concours en in 2016 de Nederlandse Muziekprijs kreeg uitgereikt maakte veel indruk op het publiek met zijn uitmuntende vertolkingen. Van Franz Schubert die op zijn 22e jaar de Sonate in A componeerde liet hij drie speelse delen horen.

César Franck wist aan het eind van zijn leven een indrukwekkend stuk te schrijven. Hannes lichtte de totstandkoming op humorvolle wijze toe. Hij liet de mystiek in het Choral prachtig uitkomen. Na de pauze kwam Gabriel Faure aan het woord. Hannes is wel genoemd ‘De gedroomde pianist voor Fauré’. Zelf noemt hij de vijf delen die hij ten uitvoer brengt ‘Fauré in vogelvlucht’. De razendsnelle loopjes worden met het grootste gemak en lichtvoetig gespeeld. Ingetogen en subtiel klinkt de Nocturne. Eregast John Meulkens (98) wordt door Lion Rob Rijneke uitgenodigd zijn pas geschreven boek ‘The Piano, a short history’ aan Hannes Minnaar te overhandigen. Tevens wordt het bedrag van 3.500 euro symbolisch overhandigd aan Karen Verkerk, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds.
Maria Koster

Welkom door Jos Gribnau, Lions Club Arnhem

 

Voorspelen door leerlingen van Fluitekruid

Hannes Minnaar speelt

 

 

 

 

 

 

Hannes Minaar licht de muziekstukken toe

Woord van Dank door Rob Rijneke. Lions Club Arnhem

Volle kerk in Oosterbeek

Hannes neemt het boek in ontvangst van John MeulkensLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.