nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Breda pagina

Breda | 30 januari 2018

Jelle’s Army voor Jeugdsportfonds Breda succes

Jelle ten Rouwelaar is een belangrijke ambassadeur van het Jeugdsportfonds Breda. Na negen jaar als profvoetballer nam hij afscheid van NAC.

Als afscheidscadeau werd het project Jelle’s Army door Samen voor NAC opgezet. Het project dient als een passend afscheid als voetballer voor Jelle ten Rouwelaar en een blijvende herinnering aan zijn prestaties, zowel op als naast het veld. Na het seizoen 2015/2016 kwam er een einde aan de carrière van Jelle ten Rouwelaar, na het ongekende aantal van 479 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan 358 voor NAC. In de negen jaar dat Jelle onder de lat stond bij NAC, groeide hij uit tot een echt NAC-icoon. Op het veld was hij een echte leider en aanvoerder, ernaast was hij een voorbeeld voor velen, onder andere als ambassadeur van het Jeugdsportfonds Breda.

Jelle’s Army
Zo’n icoon verdient uiteraard een waardig ‘afscheidscadeau’, waarbij ervoor gekozen is om dit te combineren met zijn werk voor het Jeugdsportfonds en waar dit goede doel voor staat: zoveel mogelijk kinderen in en rond Breda helpen om te kunnen sporten, ook als dit financieel niet mogelijk is. Na overleg met veel verschillende partijen en supportersgroeperingen, is uiteindelijk het project ‘Jelle’s Army’ ontstaan.
Dankzij Jelle’s Army kan het Jeugdsportfonds Breda nog meer kinderen in Breda, die in armoede leven, een sportkans bieden. Ze laten meedoen tijdens het sporten met leeftijdsgenoten, maar ook bij NAC waar zij een avondje NAC mogen ervaren in Jelle’s Corner.

Gulle giften
Jelle’s Army moest zo groot mogelijk worden en werd daarom ondersteund door diverse uiteenlopende acties.
Na de geweldige opbrengst van ‘Bier en Ballen’ in café de Bommel van €3.700,- konden we er €15.000,- aan toevoegen door een donatie van Tiësto! “Ik ben blij en dankbaar voor wat ik als Bredase jongen allemaal heb mogen bereiken. Vroeger hadden we ook niet altijd geld om een trainingspak en voetbalschoenen te kopen. In de krant las ik over Jelle’s Army, dat het mogelijk maakt voor minderbedeelde kinderen om toch te sporten. Op deze manier hoop ik dat nog wat meer te bevorderen.” Aldus Tijs Verwest alias Tiësto.

Loterij
Er werden ook loten verkocht. Voor deze loterij (met dank aan CM en Drukkerij EM de Jong) werden verschillende prijzen beschikbaar gesteld door NAC-sponsoren, met o.a. Citroën C1 van Citroën van Beek, een elektrische fiets door EnergieFlex en een verzorgde voetbalreis naar Manchester City voor twee personen door Pelikaan Reizen.

Onvergetelijk Avondje NAC
Op 23 december was het zover, het Avondje NAC en de afsluiting van het project. Als verrassing voor Jelle mochten we 358 kaarten uitdelen aan kinderen van het Jeugdsportfonds Breda. 358 is het aantal wedstrijden die Jelle voor NAC heeft gespeeld. De kinderen konden de wedstrijd NAC-Utrecht beleven, die eindigde met 3-1! Het overwinningsgevoel werd versterkt toen in de rust de cheque overhandigd werd aan Jelle. Maar liefst €45.774,- is er in een korte tijd opgehaald! Een enorm bedrag! Daarbij werd Jelle’s Corner onthuld met een negen meter lang bord. In Jelle’s Corner kunnen iedere thuiswedstrijd kinderen en ouders een Avondje NAC beleven.

Wij zijn super trots op de donaties en zullen het succes van het project voortzetten. Bedankt Jelle, Samen voor NAC, NAC Breda, supporters en sponsoren! Op naar een Breda waar alle kinderen kunnen sporten!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.