nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 11 juli 2019

Isa Zwart geeft workshop songwriting

Isa Zwart, ambassadeur van Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe, heeft 10 juli jl. in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid een workshop songwriting gegeven aan kinderen van het AZC in Emmen . Stichting de Vrolijkheid organiseert kunstzinnige en creatieve activiteiten voor, door en met kinderen,  jongeren en hun ouders in asielzoekerscentra door heel Nederland. We voeren allerlei verschillende projecten uit in diverse kunstdisciplines.

Een groep van twaalf kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar heeft onder leiding van Isa ervaring opgedaan met het schrijven van een lied. Isa vertelde over haar eigen ervaringen, dat zij als jong meisje haar eigen notenschrift gebruikte omdat ze nog geen noten kon lezen. Dat je kunt putten uit eigen ervaringen, gevoelens maar ook vanuit een opdracht.

De kinderen gingen enthousiast aan de slag en er kwamen mooie teksten naar voren. Het was voor iedereen een erg leuke ervaring.

Kijk voor de teksten op https://www.facebook.com/JFSCDrenthe/Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.