nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 9 september 2021

Inzamelingsactie supermarkten Utrechtse Heuvelrug een succes

Afgelopen 1,5 jaar deden diverse supermarkten op de Utrechtse Heuvelrug mee aan een inzamelingsactie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De actie was een groot succes. Er is een prachtig gedrag opgehaald voor de kinderen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Buurtsportcoach Simonetta

Buurtsportcoach Simonetta van den Berg van Heuvelrug Sportief & Gezond begin dit mooie initiatief. Begin 2020 ging zij langs alle supermarkten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De actie was simpel: Lever je flessen in en doneer je statiegeld aan het Jeugdfonds. Zodat er meer kinderen mee kunnen doen aan sport & cultuur in de Utrechtse Heuvelrug.

Deelnemende supermarkten

Veel supermarkten reageerden enthousiast en haakten graag aan. De volgende supermarkten deden mee:

  • Jumbo Koenestraat in Amerongen
  • Jumbo Plein 1923 in Doorn
  • Jumbo De Sluis in Driebergen
  • Albert Heijn Dorpsstraat in Doorn
  • Albert Heijn Hoofdstraat in Driebergen
  • Albert Heijn Binnenhof in Driebergen
  • Albert Heijn Honingraat in Leersum
  • PLUS Van Schaick Raadhuislaan in Maarn

Bedankt!

In totaal is er € 2.796,94 opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een fantastisch bedrag waar we weer veel kinderen blij mee kunnen maken in de Utrechtse Heuvelrug. Wij zijn ontzettend blij met deze mooie donatie. Wij bedanken alle deelnemende supermarkten én klanten voor hun deelname. En uiteraard Simonetta van den Berg voor het optuigen van deze toffe actie! Wij hopen deze in de toekomst nog een keer te herhalen.

Armoede neemt toe

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor de sportclub of vereniging voor kinderen uit gezinnen waar er onvoldoende financiële middelen zijn. Zeker met de gevolgen van de coronacrisis is het nóg duidelijker geworden dat sporten of naar muziekles lang niet voor iedereen ‘normaal’ is. Het aantal gezinnen wat in armoede opgroeit neemt nog altijd toe.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.