nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 15 april 2019

Intermediair Marion Braun: blijf positief dan krijg je veel voor elkaar

Marion Braun weet na 26 jaar bij Welzijn Zeewolde van de hoed en de rand. Ze is officemanager en sinds het vertrek van een sociaal werker ook intermediair voor het JSF/JCF. “Dit jaar heb ik voor ongeveer 75 kinderen een aanvraag gedaan, soms gaat het daarbij om vervolgtrajecten. Ik zie een toename in aanvragen, waarschijnlijk omdat mensen in de crisis hun baan zijn verloren. De tijd die ik kwijt ben met de aanvragen en de communicatie tussen ouders, instanties en sportverenigingen is het allemaal waard. Ik vind het zo belangrijk dat elk kind kan sporten, we kunnen echt niet meer zonder de regeling.”

Streetdance, zwemmen en paardrijden
Als intermediair krijgt ze aanvragen via contactpersonen van basisscholen en instanties als de sociale dienst, gemeente en de MDF (Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland). Bij directe aanvragen van ouders checkt ze de achtergrond. “In Zeewolde zijn er veel sportverenigingen en cultuuraanbieders, kinderen melden zich dan ook aan voor allerlei sporten en cultuuruitingen. Van voetbal, streetdance en zwemmen, tot paardrijden en boksen. De sportclubs en cultuuraanbieders zijn erg betrokken en dragen soms zelf extra bij door bijvoorbeeld een tenue te regelen. Daarnaast krijgen we ook veel aanvragen van kinderen van statushouders voor zwemles. In een dorp als Zeewolde is er overal water in de buurt, dus is het belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen. Het doet mij veel plezier als ouders terugkoppelen hoe het gaat. Via hen weet ik dat het geld goed besteed is en dat de kinderen helemaal opbloeien nu ze via sport weer mee kunnen doen.”

Mensen op hun gemak stellen
Ze merkt wel dat veel gezinnen het moeilijk vinden om aanspraak te doen op de regeling, zij willen hun situatie liever niet aan de grote klok hangen. “Ik probeer mensen direct op hun gemak te stellen.

Ik vertel hen dat ik het vervelend vind dat ze in die situatie terecht zijn gekomen, maar dat we gaan helpen door een bijdrage te regelen. We gaan er discreet en fatsoenlijk mee om, de informatie komt hier niet buiten het kantoor. Als mensen dat merken neemt hun vrees af en wordt de drempel lager om hulp te vragen. Om mijn werk nog beter te kunnen doen zou ik willen dat er bij elke school, instantie, sportclub en cultuuraanbieder een contactpersoon is waar kinderen terecht kunnen. En of ik nog tips heb voor andere intermediairs? Blijf vooral positief en zie de kansen, dan krijg je veel voor elkaar!”Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.