nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 18 juni 2022

Bakkenist Ilse De Haas, nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

 

Hoi! Ik ben Ilse de Haas, bakkenist in de motorsport. Samen met de Finse Pekka Päivärinta strijd ik om podiumplekken in de WK Zijspannen.

 

Van jongs af aan sport ik heel graag en fanatiek. Ik heb altijd aan turnen gedaan en daarnaast danste ik. Sinds tien jaar ben ik actief in de motorsport. Samen met mijn vader ben ik hiermee begonnen nadat mijn moeder overleed. Zeker op zo’n moment is het belangrijk om lichtpuntjes te hebben en jezelf een belangrijk doel te kunnen stellen. Vanaf het eerste moment is mijn vader mijn grootste fan geweest. Hij heeft me overal in gesteund, bracht met naar alle wedstrijden en stond altijd aan de zijlijn.

 

Sporten is belangrijk voor de toekomst van een kind. Naast dat sporten goed is voor je conditie en gezondheid, maakt het je ook mentaal weerbaar. Het leert je om doelen te stellen

en te bereiken en om ergens voor te gaan. Het geeft je zelfvertrouwen en leert je omgaan met verliezen. Er zitten zoveel goede levenslessen in sport. Daarom vind ik het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten.

Met trots mag ik dan ook zeggen dat ik ambassadeur ben van het Jeugdfonds sport & cultuur Drenthe.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om te sporten. Vooral dat ik dit samen met mijn vader kan doen maakt het extra speciaal.

Ik hoop dan ook dat alle kinderen met de sport bezig kunnen zijn die zij leuk vinden en zo zichzelf kunnen ontwikkelen. En ik gun dat zij hierin net als ik gestimuleerd en geënthousiasmeerd worden door hun ouders of verzorgersLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.