nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 2 maart 2021

Hoe word ik een intermediair Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Als intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur ben jij de verbindende schakel. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding, begeleiding of scholing van het kind. Zoals een leerkracht (basis- en middelbare school), sportbuurtcoach, jeugdhulpverlener, huisarts, fysiotherapeut, bewindvoerder of een maatschappelijk werker. In dit artikel gaan we in op de vraag: Hoe word ik intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Meedoen=Meer kansen

Als intermediair ben je de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij ons in te dienen. Er zijn veel kinderen en jongeren in Nederland afkomstig uit gezinnen waarbij de financiën een struikelblok zijn. Dit aantal groeit helaas door de huidige coronacrisis. Veel gezinnen weten nog niet van het bestaan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jij als intermediair hebt hierin een belangrijke rol om het fonds onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Zodat er veel meer kinderen mee kunnen doen aan sport & cultuur. Meedoen=Meer kansen! 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om intermediair te worden?

 • Je bent professioneel betrokken bij het kind en volgt het kind gedurende de looptijd van de aanvraag (bijv. een jaar lang).
 • Je bent in het bezit van een zakelijk e-mailadres.
 • Je kent persoonlijk het kind/gezin en bent op de hoogte van de (financiële) thuissituatie.
 • Je bent op de hoogte van de lokale voorwaarden en spelregels van het Jeugdfonds Sport en/of Jeugdfonds Cultuur en informeert de ouders hieromtrent.
 • Je informeert de ouder(s)/verzorger(s) over de manier waarop Jeugdfonds Sport & Cultuur omgaat met hun persoonsgegevens zoals in het privacystatement ‘kinderen en ouders/verzorgers’ beschreven staat. 

Waar kan ik me aanmelden als intermediair?

Voldoe je aan de voorwaarden om intermediair te worden voor Jeugdfonds Sport & Cultuur? Meld je dan aan op www.allekinderendoenmee.nl.  Let op: Als je intermediair bent mag je zowel sport- als cultuuraanvragen indienen. Je hoeft je dus maar één keer aan te melden, wel zo handig! 

Jouw aanmelding wordt door een lokaal Jeugdfonds Sport en/of Cultuur beoordeeld. Via e-mail ontvang je een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. NB: ouders/verzorgers kunnen geen intermediair worden, alleen professionals 

Aangemeld  als intermediair en nu?

 1. Per e-mail krijg je bericht of je aanmelding goedgekeurd of afgekeurd is. Dit duurt enkele werkdagen, m.u.v. vakantieperiodes wanneer het iets langer kan duren. 
 2. Als je bent erkend als intermediair ontvang je een link naar de pagina waar je een wachtwoord aan kunt maken. Deze link dien je binnen twee weken te activeren. 
 3. Je kunt vervolgens, eventueel samen met de *ouder(s)/verzorger(s) en een door hen ingevulde ouderkaart, online een aanvraag voor het kind indienen.
 4. Binnen 3 weken ontvang je per e-mail bericht of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en kun je dat de ouders laten weten.
 5. Als de aanvraag goedgekeurd is, kunnen de ouders het kind aanmelden bij de sportclub of cultuurinstelling met de aan jou toegezonden informatie.
 6. Zodra het kind lid is geworden betalen wij de contributie/lesgeld. Wij hebben hierover rechtstreeks contact met de sportclub/lesgever. De ouders ontvangen geen geld. 

Toolkit intermediairs

Speciaal voor onze intermediairs hebben we allerlei materialen ontwikkeld. Download hier de Toolkit Intermediairs met informatiemateriaal en teksten voor je website en nieuwsbrief.  Benieuwd naar de ervaringen van andere intermediairs? Lees dan hier de Verhalen van andere intermediairs. 

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.