nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Utrecht pagina

Utrecht | 28 maart 2018

Het Jeugdsportfonds door de ogen van een ouder

Meriam uit Driebergen heeft twee dochters (10 en 13 jaar). Haar jongste dochter heeft pianoles via het Jeugdcultuurfonds en de oudste zit op klimmen via het Jeugdsportfonds. Na haar scheiding zag haar financiële situatie er opeens anders uit. Het was voor haar lastig om zelf inzicht te krijgen in en te houden op haar financiële situatie. Een lieve vriendin adviseerde haar om hulp te vragen aan een maatschappelijk werker. “Uiteindelijk kwam ik via maatschappelijk werk in contact met Humanitas. Een medewerkster van deze organisatie heeft mij geholpen tijdens een moeilijke periode in mijn leven en om financieel alles weer op orde te krijgen.” Uiteindelijk was het ook Humanitas die haar vertelde over de mogelijkheden van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds.

Begrip en respect
Meriam heeft aan de leerkracht van één van haar dochters gevraagd om een aanvraag te doen. Meriam vertelt dat het niet fijn voelt om zo’n stap te moeten zetten: “Het is echter wel super dat deze mogelijkheid bestaat. Ik vertrouw op mijn eigen integriteit en dat een aanvraag mij en mijn dochters verder kan helpen. Op zo’n moment van aanvragen ben ik me wel heel erg bewust van de situatie waar ik in zit. Dat is wel lastig. De leerkracht was heel bereid om te helpen. Ze had veel begrip en respect voor mijn situatie.”

Rust
Sporten en aan cultuuractiviteiten doen heeft veel positieve effecten op kinderen. Ze ontwikkelen zich niet alleen op motorisch gebied, maar ook leren ze sociale vaardigheden. Meriam merkt weinig verschil dat haar kinderen nu aan sport en cultuur doen via het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. En dat is maar goed ook! “Voor de scheiding hadden wij meer financiële ruimte. Daardoor zaten mij dochters al op een sport en deden zij aan cultuur. Een scheiding is natuurlijk al een heftige periode voor kinderen en veel dingen veranderen voor hun. Het feit dat ze wel gewoon kunnen blijven sporten is daarom erg fijn voor hen. En mij als ouder geeft dat ook veel rust.”

Schaam je niet!
Meriam raadt ouders die ook niet onvoldoende financiële middelen hebben aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van het Jeugdsportfonds en/of Jeugdcultuurfonds. “Sterker nog: ik heb een andere ouder al eens dit advies gegeven. Je hoeft je niet te schamen om deze fondsen in te schakelen. Het kan jouw kinderen echt verder helpen!”Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.