NIEUWS

Herkennen van armoede in de klas

Tot op heden wordt landelijk maar 12% van de aanvragen gedaan vanuit intermediairs in het onderwijs. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Nederland wil daar verandering in brengen. Met een korte training voor de Sport & Cultuur vrijwilliger, een toolkit voor de scholen en een toolkit voor de leerkrachten krijgen lokale aanspreekpunten binnen de gemeenten meer houvast om armoede in de klas bespreekbaar te maken. In Gelderland gaan we aan de slag met een pilot binnen het onderwijs. Er zijn extra middelen beschikbaar om gemeenten op dit vlak te ondersteunen.

Naar aanleiding van het congres Armoede in de school in de gemeente Aalten, een mooi initiatief in de Achterhoek, is er een nu een werkgroep geformeerd om na te denken over de mogelijkheden binnen het onderwijs om aandacht te schenken aan ons goede doel. In de Achterhoek is ook de Signalenkaart Armoede geïntroduceerd waardoor een leerkracht, IB-er of onderwijsassistent een aantal stappen kan doorlopen om armoede te signaleren. Wil je zelf ook een stappenplan in jouw gemeente? Neem dan eens een kijkje op http://www.signalenkaartarmoede.nl of neem contact op met Lokaal Aanspreek Punt Richard Jongetjes van de gemeente Aalten,  Richard@talentverbinder.nl

Wil je naar aanleiding van dit bericht ook aan de slag om meer aandacht voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland te creëren binnen het onderwijs? Neem gerust contact op met Esther Heezen via esther.gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl.

Bekijk hieronder een interessante video over het signaleren van armoede:Meer nieuws

Wist je dat?

237

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

1 OP DE 9

kinderen groeit op in armoede

65.100

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

1 1.600

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...