nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 16 februari 2023

Gemeente Nissewaard verhoogt de inkomensnorm voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Door de huidige energieprijzen en inflatie hebben steeds meer gezinnen minder te besteden. In 2022 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur in de gemeente Nissewaard maar liefst 276 kinderen geholpen. Het betalen van de rekeningen, dagelijkse boodschappen of de contributie voor sport- of cultuuractiviteiten wordt voor veel gezinnen steeds lastiger. Vanaf 2023 is de inkomensnorm verhoogd, waardoor nog meer gezinnen in aanmerking komen voor hulp van het Jeugdfonds.

Samenwerkingsovereenkomst
De gemeente Nissewaard en het Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben de samenwerking uitgebreid. Met ingang van 2023 zijn de spelregels verruimd door het loslaten van een minimum inkomensgrens. Dit houdt in dat kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm aanspraak kunnen maken op de regeling. Daarnaast is een onderscheid gemaakt tussen de verschillende voorzieningen.

Aanvragen voor sport, cultuur en zwemles kunnen, via een intermediair, worden gedaan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Aanvragen voor educatie en welzijn, zoals een fiets, laptop, kindpas of schoolspullenpas, kunnen worden gedaan bij Stichting Leergeld.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die op de hoogte is van de situatie van een gezin, dat kan een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener zijn. Het Jeugdfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuurvereniging en betaalt in sommige gevallen voor de benodigde attributen. Wilt u meer informatie over het Jeugdfonds? Klik dan hier!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.