Nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 3 februari 2022

Alle kinderen uit Delft kunnen meedoen met sport en cultuur!

Op woensdag 2 februari zette wethouder Karin Schrederhof haar handtekening opnieuw voor de samenwerking tussen de gemeente Delft en het Jeugdfonds Sport & Cultuur in zwembad Kerkpolder. Ook de komende jaren kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen met een bijdrage vanuit het Jeugdfonds meedoen met sport, cultuur en zwemles. Als belangrijke partner waren twee buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Het Jeugdfonds betaalt voor deze kinderen de contributie of lesgeld en geeft ook een waardebon uit om benodigde kleding en attributen te kopen. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via een tussenpersoon, dat is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener. Zij kunnen voor een kind een aanvraag indienen.

“Samen hebben we het vaak snel geregeld”

Buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar, Sait en Rik zijn al een aantal jaar tussenpersoon bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en dienen voor kinderen een aanvraag in. Sait: “Ik ben ontzettend blij dat kinderen uit Delft gebruik kunnen maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ieder jaar help ik veel kinderen om mee te doen aan sport en cultuur. Dat is ontzettend mooi werk. Soms denken ouders dat het indienen van een aanvraag ingewikkeld is, maar samen hebben we het vaak snel geregeld. Als ouders een aanvraag willen indienen kunnen ze altijd bij mij of een collega terecht.”

Samenwerking Gemeente Delft

“Gelijke kansen voor alle kinderen”

Sinds 2014 werken Gemeente Delft en het Jeugdfonds Sport & Cultuur samen om kinderen uit gezinnen met weinig geld mee te laten doen aan sport en cultuur. “Heel belangrijk”: aldus wethouder Karin Schrederhof, “Alle kinderen verdienen een gelijke kans om op te groeien. In Delft wonen ongeveer 2000 kinderen waar thuis te weinig geld is en meedoen aan sport, cultuur en zwemles niet vanzelfsprekend is. Dankzij de samenwerking met het Jeugdfonds maken we dit voor alle kinderen mogelijk. Heel belangrijk, want sport en cultuur is goed voor de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van een kind.”

Klik hier voor meer informatieLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.