nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 9 oktober 2023

Geen kind hoeft langs de zijlijn te staan

Voetbalverenigingen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda zorgen er samen voor dat geen kind buitenspel komt te staan.

Het Jeugdfonds wil aandacht vragen voor het probleem dat veel kinderen door geldgebrek niet kunnen sporten dan wel lid van een vereniging kunnen worden. De energiecrisis en hoge inflatie zorgen voor financiële problemen bij steeds meer gezinnen. Het dagelijks leven was in augustus 2022 13,6% duurder in vergelijking met augustus 2021. Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda vreest, dat ouders hierdoor gaan bezuinigen op sportclubs, muziek, dans en cultuur voor de kinderen en jongeren. Nu al kunnen gemiddeld 2 tot 3 kinderen per klas niet op bijvoorbeeld voetbal, streetdance, judo of muziekles

Om ouders te laten weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda kan helpen wanneer het financieel niet (meer) mogelijk is hun kind te laten voetballen heeft het Jeugdfonds bij de veertien Bredase voetbalverenigingen een spandoek op mogen hangen.

Lid zijn van een club is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Zo blijven ze in beweging, maken ze vrienden, krijgen zelfvertrouwen en hebben plezier. Doordat het Jeugdfonds de kosten voor de contributie en benodigde spullen betaald, kunnen kinderen die opgroeien in armoede meedoen aan voetbal.

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.