nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 18 april 2019

Feestelijke cheque uitreiking ijsschep actie

IJssalon de IJskluis te Bunnik kiest Jeugdfonds Sport&Cultuur als goede doel. Op woensdag 10 april vond de feestelijke cheque uitreiking plaats van de ijsschep actie door IJssalon De IJskluis in Bunnik.

Namens het Jeugdfonds Sport&Cultuur waren aanwezig Monique Wielink (lokaal aanspreekpunt) en Jolanda Kamphuis (coördinator) om de cheque in ontvangst te nemen. De cheque met een waarde van maar liefst 600 euro werd uitgereikt door Rosemarie van der Rijt en Erik Brandsen, twee van de vier eigenaren van IJssalon de IJskluis.

Goede doel
Monique van Wielink (Muniek) en Femke Dotman (Krachtig Krommerijn) kwamen met het idee om als goede doel voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur te kiezen. “De eigenaren van De IJskluis zochten een concrete toepassing waarbij de opbrengst direct ten goede komt aan kinderen in onze gemeente.”

Jolanda Kamphuis (coördinator van het fonds) was blij met de actie: “Wij bedanken alle gastscheppers, de IJskluis eigenaren, de ijsmakers en alle ijs eters. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de kinderen in Bunnik, Odijk en Werkhoven. Wij vinden dat alle kinderen mee moeten kunnen doen, ook als het bij het gezin financieel (even) tegen zit.”

Monique: “We merken in de praktijk dat het vrijwel iedereen kan overkomen. En wat is het dan fijn dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij kan springen en het kind bijvoorbeeld wel op zwemles kan blijven, muziek kan blijven maken of meedoen met hockey of voetbal.”

Opening
De ijsschep actie vond plaats op zaterdag 6 april. Het was de opening van het nieuwe ijsseizoen. Monique: Dit groots opgezette gebeuren trok zoveel bezoekers dat de rij voor de balie zich tot ver buiten de ijssalon uitstrekte.” De gehele actieopbrengst was bestemd voor het goede doel: het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Rosemarie: “Het bedrag was natuurlijk niet het precies ronde bedrag van 600 euro, maar dat heeft de IJskluis zelf mooi aangevuld.” De opening werd verricht door burgemeester Ruud van Bennekom. De vrijwillige brandweer kwam het gebeuren opleuken en had een heuse brandweerwagen meegenomen. Deze werd voor de ijssalon neergezet en opengesteld voor publiek.

Gastscheppers
Na de burgemeester kwam een aantal plaatsgenoten om beurten de ijssalon bemensen. Daarbij was Chris de Graaf van de viswinkel. Na de Graaf kwamen nog opscheppen: peutergym juf Rita, Monique Wielink, Femke Dotman, Prins Carnaval Camion II en Adju Tijo en vaste klant Luc Roovers.  Al met al een hele feestelijke actie waarbij het zonnetje ook nog eens goed meewerkte!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.