nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 19 september 2023

Feanrun levert 3.150 euro op voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân

Het zit erop: de zesde editie van de Feanrun is een feit! Na het startschot door wethouder Hedwich Rinkes vertrokken de deelnemers afgelopen zondag over het parcours van 4 Engelse mijlen (6,4 kilometer), welke door het Abe Lenstra Stadion terug naar het centrum leidde.

De opbrengst van de Feanrun gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar kon er € 3150 worden geschonken aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Niet in elk gezin is er genoeg geld om de kinderen lid te laten worden van een sport- of cultuurclub. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het voor die kinderen mogelijk om toch mee te doen. Het fonds betaalt de club en eventuele benodigdheden. € 1000 kwam ten goede aan Stichting Bevordering en Talentontwikkeling Wedstrijdzwemmen. De stichting geeft de zwemsport een boost door het organiseren van clinics voor het wedstrijdzwemmen.

Kijk voor meer info op: https://www.ngoudenplak.nl/nieuws/feanrun-2023-fotos-en-uitslagen/Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.